NAKON PODIZANJA OPTUŽNICE

Oglasio se Džombić i tvrdi da ništa nije dobio: Iznenađen sam... Tužilaštvo je prvo obavijestilo medije!'

Front 04.01.22, 19:52h

Oglasio se Džombić i tvrdi da ništa nije dobio: Iznenađen sam... Tužilaštvo je prvo obavijestilo medije!'
On je izrazio očekivanje da će u ovom slučaju nadležni sud korektno, profesionalno i odgovorno analizirati podnesenu optužnicu prije odluke o njenom potvrđivanju, prenijela je advokatska kancelarija Bubić

 

 

 

Bivši predsjednik Vlade RS Aleksandar DŽombić oglasio se povodom optužnice koju je danas protiv njega podiglo Republičko javno tužilaštvo rekavši da je za ovo saznao preko medije i da još uvijek nema nikakve informacije niti detalje o optužnici.


- Iznenađen sam da je Republičko javno tužilaštvo pojedine detalje optužnice saopštilo medijima prije samog potvrđivanja od nadležnog suda, što, prema mom mišljenju, povređuje princip pravičnog suđenja, naveo je DŽombić.


On je izrazio očekivanje da će u ovom slučaju nadležni sud korektno, profesionalno i odgovorno analizirati podnesenu optužnicu prije odluke o njenom potvrđivanju, prenijela je advokatska kancelarija Bubić, prenijela je agencija Srna.

 

Podsjećamo, iz Tužilaštva RS je danas potvrđeno da je optužnicu podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

 

Bivši predsjednik Vlade RS Aleksandar DŽombić je optužen zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke RS-a pravnom licu Energolinija d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19,4 miliona KM, "iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva".

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI