ZAHIRAGIĆ TRAŽIO DA SE SVE ISPITA

Tužilaštvo KS u akciji nakon Vranićeve tvrdnje: 'Mi znamo koje kolege uzimaju pare od pacijenata i šutimo!'

Front 02.01.22, 18:44h

Tužilaštvo KS u akciji nakon Vranićeve tvrdnje: 'Mi znamo koje kolege uzimaju pare od pacijenata i šutimo!'
Zahiragić u obraćanju Tužilaštvu KS navodi da su ove teške optužbe uznemirile javnost, ali su i svojevrsna ispovijest i dolaze od resornog ministra: Smatram kako bismo ih kao društvo trebali shvatiti krajnje ozbiljno!

 

 


Tužilaštvo KS odgovorilo je na zastupničko pitanje Harisa Zahiragića i potvrdilo da je formiralo krivični predmet povodom izjave ministra zdravstva KS Harisa Vranića na sjednici Skupštine KS 6. decembra.


"Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je zaprimilo krivičnu prijavu i formiralo krivični predmet povodom izjave ministra zdravstva Kantona Sarajevo, Harisa Vranića od 06.12.2021. godine. Postupajući tužilac ovog Tužilaštva će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku F BiH preduzeti potrebne radnje radi provjere svih navoda krivične prijave, a sve u cilju donošenja konačne tužilačke odluke", navodi se u odgovoru.


Zahiragić je tražio od Tužilaštva Kantona Sarajevo da ispita sve navode ministra Vranića sa 45. radne sjednice Skupštine KS i utvrdi istinitost istih, a u slučaju utvrđivanja istinitosti da sankcioniše odgovorne za zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i druge oblike koruptivnih krivičnih djela, podsjeća Patria.


Govoreći na 45. radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo ministar Vranić kazao je: "Otvoreno ću vam reći da mi zdravstveni radnici znamo koje kolege uzimaju pare od pacijenata i šutimo".


Zahiragić u obraćanju Tužilaštvu KS navodi da su ove teške optužbe uznemirile javnost, ali su i svojevrsna ispovijest i dolaze od resornog ministra, te smatra kako bismo ih kao društvo trebali shvatiti krajnje ozbiljno.


"Imajući u vidu navedeno, pozivam Tužilaštvo Kantona Sarajevo da ispita ministra Vranića o svim navodima, te da utvrdi istinitost istih, a u slučaju utvrdivanja istinitosti sankcioniše odgovorne za zloupotrebu položaja, nesavjestan rad u službi i druge oblike koruptivnih krivičnih djela."

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI