Nakon incidenta u avionu

Sulejman Imamović pušten na slobodu: Oglasilo se Tužilaštvo Srbije

Hronika 30.12.21, 14:13h

Sulejman Imamović pušten na slobodu: Oglasilo se Tužilaštvo Srbije
Sulejman Imamović je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na okolnosti izvršenja krivičnih djela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbjednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme

 

 

Sulejman Imamović (58), državljanin Danske, porijeklom iz BiH koji je verbalno vrijeđao zbog vanrednog slijetanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, poslije pritvora od 48 sati, po nalogu tužioca, pušten je na slobodu.

 

Dana 29.12.2021. godine, nakon događaja u avionu avio kompanije Wizz Air, na relaciji Bilund (Danska) – Tuzla (BiH), koji je prinudno sletio na beogradski aerodrom, po odobrenju zamjenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, stranom državljaninu I.S., određeno je zadržavanje do 48 sati.

 

Isti je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na okolnosti izvršenja krivičnih djela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbjednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme. Nakon saslušanja, prema osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbjeđuje poštovanje načela postupka.

 

(Hayat.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI