Dvanaesta nagrada

'Prirodni odabir' Alete Rajič najbolji kratki animirani film u Velikoj Britaniji

Kultura 20.12.21, 14:20h

 'Prirodni odabir' Alete Rajič najbolji kratki animirani film u Velikoj Britaniji
Film je nastao u produkciji Studija Neum te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i Hrvatskog audio-vizualnog centra (HAVC)

 

 

Animatorica Aleta Rajič osvojila je dvanaestu po redu nagradu za svoj animirani uradak "Prirodni odabir", ovoga puta na Link Internacionalnom Film Festivalu u Velikoj Britaniji u kategoriji za najbolji kratki animirani film.

 

"Prirodni odabir" do sada je nagrađivan širom svijeta i selektiran na preko 70 internacionalnih festivala među kojima su renomirani svjetski festivali animiranog, ali i igranog filma poput najpoznatijeg festivala animiranog filma u Francuskoj - Annecy Film Festival, Animasyros u Grčkoj, Animafesta u Zagrebu, Monstra u Portugalu, Pula Film Festivala i tako dalje, a svoju filmsku premijeru imao je na Sarajevo film festivalu 2019. godine u kategoriji za najbolji kratki film.

 

Autorica ističe da nagradu dijeli sa svojim filmskim timom koji čine Sanja Rajič Banjac, Jurinko Rajič, Rajna Rajič, Vjeran Šalamon, Juraj Sremec i Helena Magda Šalamon, priopćeno je iz Kluba animatora Neretva.

 

Film je nastao u produkciji Studija Neum te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i Hrvatskog audio-vizualnog centra (HAVC).

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI