HADŽIKADIĆ PORUČIO PREDSJEDNIKU HRVATSKE

Gospodine Milanoviću, dođite u BiH, sigurniji ste nego u Hrvatskoj! Unatoč Vašem šovinizmu, mi smo civilizovani ljudi!

Front 19.12.21, 14:12h

Gospodine Milanoviću, dođite u BiH, sigurniji ste nego u Hrvatskoj! Unatoč Vašem šovinizmu, mi smo civilizovani ljudi!
Otiđite u Srebrenicu, poklonite se žrtvama i izvinite se za riječi koje ste uputili. Dođite u Sarajevo. Za promjenu, posjetite institucije naše države, iskažite poštovanje i uvažavanje našeg suvereniteta. Razgovarajte. Spustite tenzije - poručio je, između ostaloga, Hadžikadić

 

 


Mirsad Hadžikadić, lider Platforme za progres, reagovao je povodom odluke predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da odustane od najavljene posjete Bosni i Hercegovini - zbog sigurnosih razloga, te mu poručio:  

 


- Unatoč Vašim kontinuiranim šovinističkim ispadima na račun žrtava Srebrenice, kao i bošnjačkog naroda u cjelini, mi smo ipak civilizovani ljudi i u našu zemlju su svi dobrodošli.


Sigurnosne procjene i otkazivanje posjete su samo loš pokušaj međunarodnog skretanja pažnje na Bosnu i Hercegovinu i opasnost od "ekstrema", što je samo nastavak politike koju je vodila vaša prethodnica.


Gospodine Milanoviću, dođite u Bosnu i Hercegovinu. Ovdje ćete biti sigurniji nego u Hrvatskoj.


Otiđite u Srebrenicu, poklonite se žrtvama i izvinite se za riječi koje ste uputili. Dođite u Sarajevo. Za promjenu, posjetite institucije naše države, iskažite poštovanje i uvažavanje našeg suvereniteta. Razgovarajte. Spustite tenzije.


Dobrodošli - navodi se u saopštenju Mirsada Hadžikadića.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI