foto/ 24-godišnjakinja osvojila simpatije

'Porijeklo je dio mene': Lijepa i visoka plavuša bosanskih korijena favoritkinja za Miss Francuske - hoće li pobijediti?

ŽENA iN 07.12.21, 10:54h

'Porijeklo je dio mene': Lijepa i visoka plavuša bosanskih korijena favoritkinja za Miss Francuske - hoće li pobijediti?
Među 29 finalistica koje će se takmičiti za prestižnu titulu Miss France, Valeria je najviša sa svojih 185 cm

 

 

 

Jedna od favoritkinja za Miss Francuske je Valeria Pavelin, Hrvatica bosanskih korijena i studentica treće godine stomatologije u Nici.

 

Među 29 finalistica koje će se takmičiti za prestižnu titulu Miss France, Valeria je najviša sa svojih 185 cm. Izbor se uskoro održava u Caenu /Calvados/, u poznatoj dvorani Zénith, i direktno će ga prenositi galska televizija.

 

valerija-pavelin-2

 

Rođena sam prije 24 godine u Zagrebu, ali imam bosanske korijene. Bila sam beba kada su roditelji i starija sestra Marija došli na jug Francuske. Porijeklo je dio mene, isto kao i obitelj koja živi u Hrvatskoj, gdje sam ugledala svjetlo dana - kazala je.

 

Odrasla je u Francuskoj, posjeduje dvojnu nacionalnost, govori oba jezika.

 

Pobijedila je na izboru Miss Azurne obale 2016. godine. Zbog privatnih razloga nije učestvovala u finalnoj svečanosti ali je danas uspješna manekenka. Nastavljam gdje se zaustavila, javlja BHD Infodesk.

 

(DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI