video/ 1,5 miliona dolara vrijedna oprema

SIPA bogatija za nove blindirane džipove: Uručena vrijedna donacija od strane SAD-a

Hronika 06.12.21, 19:23h

SIPA bogatija za nove blindirane džipove: Uručena vrijedna donacija od strane SAD-a
Kako je objavila Ambasada SAD u Sarajevu, SIPA je dobila blinirane džipove, opremu za noćno osmatranje, sisteme veze, te opremu za ličnu zaštitu

 

 

Sjedinjene Američke Države donirale su danas Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) 1,5 miliona dolara vrijednu opremu.

 


Kako je objavila Ambasada SAD u Sarajevu, SIPA je dobila blinirane džipove, opremu za noćno osmatranje, sisteme veze, te opremu za ličnu zaštitu.

 

donacija-sad-sipa

 

Ambasador SAD u BiH, Eric Nelson, vojni ataše brigadier Michael Tarquinto i šef Ureda za obrambenu suradnju major Taib Grozdanić predali su danas Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH donaciju oklopnih terenaca, uređaja za noćno osmatranje, komunikacijske opreme i osobne zaštitne opreme u vrijednosti od preko 1,5 miliona dolara, a koju će koristiti Jedinica za specijalnu podršku SIPA (JSP). Ova oprema omogućit će Jedinici za specijalnu podršku SIPA-e da ispuni svoju važnu misiju pružanja zaštite građanima Bosne i Hercegovine. Sjedinjene Države su snažno posvećene vladavini prava i sigurnosti u BiH.

 

donacija-sad-sipa-2

 

Američka ambasada smatra da je mandat SIPA-e za borbu protiv korupcije jedan od njihovih najvažnijih zadataka. To ostaje jedno od najizazovnijih pitanja za sigurnosnu zajednicu, kao i jedan od primarnih razloga zašto mladi ljudi u Bosni i Hercegovini razmatraju odlazak iz zemlje dok planiraju svoju budućnost. Ostajemo duboko posvećeni borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini i u regiji”, saopćeno je iz Ambasade SAD.

 

Donacija je realizirana kroz Jedinicu za specijalnu podršku Ambasade SAD.

 

 

(DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI