Po povratku s protesta u Beogradu

Građani spasili reditelja Gorana Markovića od hapšenja zbog 'nedoličnog ponašanja na mostu'

Front 04.12.21, 18:03h

Građani spasili reditelja Gorana Markovića od hapšenja zbog 'nedoličnog ponašanja na mostu'
Dramaturg Ivan Lalić objavio je na svom Facebook profilu da je tokom današnjeg protesta u Beogradu policijac u civilu pokušao da uhapsi reditelja Gorana Markovića

 

 

Građani širom Srbije okupili su se danas oko 14 sati kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog projekta Rio Tinto i najave Aleksandra Vučića o potpisivanju zakona o referendumu.

 

Dramaturg Ivan Lalić objavio je na svom Facebook profilu da je tokom današnje blokade u Beogradu došlo do pokušaja hapšenja reditelja Gorana Markovića, koji je posljednjih dana više puta govorio protiv režima Aleksandra Vučića.

 

„Pokušaj hapšenja Gorana Markovića i Maje Lalić. Ne, ne šalim se drugari. Na kraju veličanstvenog skupa kod Sava centra, pješaka smo krenuli nazad. Na Brankovom mostu nam se priključila i Branka Katić i njen muž. Kako smo došli do Kosančića, ja sam za trenutak otišao po kola da odvezem Gorana kući a onda su pandur u civilu i njegova koleginica startovali Maju i Gorana“, napisao je Lalić i dodao:

 

„Tražili lične karte. Zašto? ‘Zbog nedoličnog ponašanja na mostu.’ Mi najnormalnije hodali, ne mogu da vjerujem. Goran je sa indigancijom odbio i rekao: ‘Ne dam ličnu kartu. Uhapsite me’. Oni su rekli – da, bićete uhapšeni. Maja je suknula, moja slatka Roza Luksemburg, a onda su naišli slučajni prolaznici i krenuli da snimaju. Pandur i njegova jadna koleginica – žbirovi koji si nas vjerovatno pratili na mostu si pognuli glave i otperjali.“

 

 

„Šta reći, a ne zaplakati. Iz hibridnog, prelazimo u Lukašenkov model države. Samo – ima jedan problem. Niko se više ne plaši. Hajde majstori – uhapsite cijeli narod! Dijelite dalje, molim vas. Nek se bruka širi…“, zaključio je Lalić.

 

Podsjetimo, današnji skupovi su prošli bez većih incidenata, zabilježen je nemio događaj na Novom Beogradu klada je bahati vozač udario jednu djevojku, dok su u Novom Sadu i Beogradu incidente pravile huliganske grupe koje su demonstranti uspjeli da rastjeraju.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI