PRED SUTRAŠNJI MEČ PROTIV LEOTARA

Košarkaši Čelika očajni: 'Gladni smo, bez plata... Skupimo između sebe para, šutimo i trpimo! Pojela nas laž!'

Sport 03.12.21, 19:21h

Košarkaši Čelika očajni: 'Gladni smo, bez plata... Skupimo između sebe para, šutimo i trpimo! Pojela nas laž!'
Nemamo drugog načina, nego da se na ovaj način obratimo javnosti. Više nemamo kuda, jer plata nema i klub se gasi - upozorava prvi trener KK Čelik Josip Pandža

 

 


Košarkaši, treneri i medicinski tim Omladinskog košarkaškog kluba Čelik, koji će sutra u 17.00 sati na svom terenu igrati prvenstveni meč protiv Leotara, odlučili su upozoriti javnost s teškom materijalnom situacijom u klubu - istakao je prvi trener Josip Pandža.


-Nemamo drugog načina, nego da se na ovaj način obratimo javnosti. Više nemamo kuda, jer plata nema i klub se gasi - upozorava Pandža.


Svi zajedno su, dodaje, sačinili saopćenje za javnost, u kojem podvlače kako su “u posljednja četiri mjeseca, igrači dobili jednu platu, a trener nijednu”.


-Imamo treći najjeftiniji roster u ligi, igrači nemaju hranu od kluba, na put idemo kombijima koje voze fizioterapeut i trener. Samo da bismo uštedili klubu sredstva. Nije nam teško. I šutimo. Mlađi igrači dođu i kažu da su gladni. Skupimo između sebe sredstva i jedu. I šutimo i dalje.


I nije bitno šta jedemo, nego šta nas jede. I pojela nas laž. I shvatili smo da između dobrog koji šuti i budale ima razlika. Dobar je veća budala. Spominjao se štrajk, pa smo odustali. Želimo da igramo. Da se takmičimo s drugima. Da pokažemo da i u blatu možemo biti uspješni. A vama, koji lažete svaki dan, želimo da doživite jednom da vam neko četiri mjeseca ne da platu da vidite kakvo je to poniženje. A vašoj djeci ne želimo da ikad budu gladni kao naše kolege, jer je to traumatično i nije za ljude - ističe se u tom saopćenju.


Sve koji mogu, pozivaju da ih sutra dođu podržati u utakmici protiv Leotara, jer ovaj klub je “veći od svake laži”.

 

-I bez laži može biti brend. Mi ćemo se na terenu potruditi da to i bude. Prošle sezone smo s minimalnim sredstvima bili treći u državi. A sad bez ijedne marke igramo. Dajemo svoja sredstva. I opet ćemo biti konkurentni svima. Mi smo dokazali da volimo ovaj sport i klub - ističu u svom saopćenju.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI