u 20 sati u Cineplexxu

Svečana projekcija komedije 'Deset u pola' Danisa Tanovića večeras u Sarajevu

Kultura 03.12.21, 08:31h

Svečana projekcija komedije 'Deset u pola' Danisa Tanovića večeras u Sarajevu
Komedija “Deset u pola” je na redovnom repertoaru kina u BiH, regiji i u većim evropskim gradovima, saopćeno je

 

 

Ekipa komedije “Deset u pola” Danisa Tanovića pozdravit će publiku u Sarajevu, na svečanoj projekciji koja će biti održana u petak, 3. decembra, u 20 sati u Cineplexxu, saopćila je pres-služba Sarajevo film festivala.

 

U saopćenju se navodi da su ranije projekcije s dijelom ekipe filma održane u regiji: u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu i u Kranju u Sloveniji, gdje je film prikazan u srijedu.
Publiku su u Cineplexxu Kranj pozdravili glumica Anja Matković, glumci Goran Navojec i Branko Đurić Đuro te koscenarist Nikola Kuprešanin. Nakon projekcije održan je i razgovor o filmu.

 

“Deset u pola” je premijerno prikazan na 27. Sarajevo film festivalu, nakon toga na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festival, u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu, na Zagreb Film Festivalu i na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu. Flm je nastao u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo, koji je partner regionalne promocije.

 

Regionalni kinodistributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo film festivala Con film grupacija, u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.

 

Komedija “Deset u pola” je na redovnom repertoaru kina u BiH, regiji i u većim evropskim gradovima, saopćeno je.

 

(Fena/rm)

BLIN
KOMENTARI