hoće li se kod nas išta 'mrdnuti'?

Izetbegović napustio sastanak s Palmerom i Eichhorst: Nema nikakvog pomaka

Front 01.12.21, 13:35h

Izetbegović napustio sastanak s Palmerom i Eichhorst: Nema nikakvog pomaka
Razgovaralo se o načinu izbora člana Predsjedništva BiH i Domu naroda Federalnog parlamenta

 

 

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u pratnji državne zastupnice Alme Čolo napustio je zgradu Delegacije EU-a u BiH kazavši kratko novinarima da "nema nikakvog pomaka" u pregovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH. 

 

Danas, trećeg dana pregovora Izetbegović i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, sastali su se s Matthewom Palmerom, američkim izaslanikom za izbornu reformu i Angelinom Eichhorst, direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove.

 

Razgovaralo se o načinu izbora člana Predsjedništva BiH i Domu naroda Federalnog parlamenta. Prvog dana pregovora Izetbegović je poručio da se "izbor člana Predsjedništva BiH i blokade u FBiH moraju istovremeno rješavati".

 


- Drago mi je da su takvog stava i ostali predstavnici probosanskih stranaka s kojima sam danas razgovarao u zgradi Delegacije EU-a - kazao je Izetbegović.

 

Jučer su sa američkim i evropskim zvaničnicima razgovarali predsjednici Demokratske fronte i SBB-a Željko Komšić i Fahrudin Radončić, dok su se u ponedjeljak sa njima osim Izetbegovića, Čovića i Radončića sastali i predsjednici Naše stranke i SDP-a Edin Forto i Nermin Nikšić, prvi zamjenik predsjednika Naroda i pravde Denis Zvizdić, visoki predstavnik Christian Schmidt, predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar, direktorica Transparency Internationala Ivana Korajlić, predstavnik nevladine organizacije Pod lupom Vehid Šehić.

 

Svim razgovorima prisustvovali su i šef Delegacije EU-a u BiH Johann Sattler i američki ambasador u BiH Eric Nelson.

 

(Faktor/ DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI