Gradonačelnik Zenice demantuje Tužilaštvo ZDK

Kasumović: Nisam u bjekstvu! Čim sam se uvjerio u ovu spektakularnu akciju SDA, odmah sam...

Front 01.12.21, 12:27h

Kasumović: Nisam u bjekstvu! Čim sam se uvjerio u ovu spektakularnu akciju SDA, odmah sam...
Gradonačelnik kaže da je imao bilo kakav poziv, odmah bi se odazvao

 

 

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ponovo se oglasio na Facebook stranici gdje je kazao da nije u bjekstvu te da je stalno bio dostupan nadležnim organima.

 

- Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiteljima - napisao je Kasumović.

 

Tvrdi da je imao bilo kakav poziv, odmah bi se odazvao.

 

- Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina koliko me proganja osovina zla.

 

Podsjećam, ovo je sve izvedeno politički koordinirano od strane SDA, njenih novinara i medija, dijelova tužilaštva - napisao je gradonačelnik Zenice.

 

Još je naveo da je 'Zlatni ljiljan, hrabar i odlučan čovjek'.

 

- Ja sam Zlatni ljiljan, hrabar i odlučan čovjek koji se suprotstavio nasilju nad građanima i državom Bosnom i Hercegovinom koja nije i neće biti privatna država, nego mjesto pod suncem za sve njene građane i narode. Izražavam negodovanje zbog pokušaja maltretiranja moje porodice, mojih saradnika i svih dobronamjernih građana Zenice. Sretno do pobjede - završio je svoju objavu Kasumović.

 

Podsjećamo, Tužilaštvo ZDK je danas saopštilo da je Fuad Kasumović u bjekstvu. Više o tome pročitajte OVDJE.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI