Sljedeće sedmice bi trebao preuzeti dužnost kancelara

Olaf Scholz podržava obaveznu vakcinaciju do kraja februara u Njemačkoj

Front 30.11.21, 19:26h

Olaf Scholz podržava obaveznu vakcinaciju do kraja februara u Njemačkoj
Prema izvorima s informacijama o raspravi, Scholz je na sastanku rekao da se zalaže za međustranačku inicijativu da vakcinacija postane obavezna, uz nadu da bi to moglo biti provedeno u praksi do kraja februara

 

 

Olaf Scholz, koji bi sljedeće sedmice trebao preuzeti dužnost njemačkog kancelara, podržava uvođenje obavezne vakcinacije protiv COVID-19 i zabranjuje nevakcinisanim da ulaze u neesencijalne trgovine, rekli su izvori u utorak.

 

Scholz i odlazeća kancelarka Angela Merkel sastali su se u utorak s regionalnim čelnicima kako bi razgovarali o tome kako odgovoriti na rastuće infekcije u četvrtom valu pandemije.

 

Prema izvorima s informacijama o raspravi, Scholz je na sastanku rekao da se zalaže za međustranačku inicijativu da vakcinacija postane obavezna, uz nadu da bi to moglo biti provedeno u praksi do kraja februara, prenosi Reuters.

 

Susjedna Austrija, koja poput Njemačke ima relativno nisku stopu vakcinacije u poređenju s ostatkom zapadne Evrope, ranije je ovog mjeseca objavila planove da od februara učini vakcine obaveznim.

 

Scholz se također zalaže za to da neesencijalne trgovine od kupaca zahtijevaju dokaz o vakcinacije ili oporavku od COVID-19, rekli su izvori.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI