VIDEO/ Generalni štrajk u Konjicu

Zdravstveni radnici prijete potpunom blokadom M-17: 'Već 60 dana nismo primili platu'

Hronika 30.11.21, 16:43h

Zdravstveni radnici prijete potpunom blokadom M-17: 'Već 60 dana nismo primili platu'
Ovaj naš prosvjed je posljednje upozorenje jer nam do dan-danas nije deblokiran račun i radnici već 60 dan nisu primili plaću

 

 

Zdravstveni djelatnici Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic održali su prosvjednu šetnju s koje su još jednom zatražili da se računi tih zdravstvenih bolnica deblokiraju i da se zaposlenicima isplate zaostila primanja.

 

Nakon prolaska ulicama Konjica sindikalisti su na 15 minuta blokirali prometnicu M-17 te su upozorili kako slijede radikalnije mjere ako se njihovi zahtjevi ne ispune.

 

- Ovaj naš prosvjed je posljednje upozorenje jer nam do dan-danas nije deblokiran račun i radnici već 60 dan nisu primili plaću. Ako se to ne dogodi danas ili sutra idemo u totalnu blokadu puta M17, prosvjed ispred institucija u Mostaru, posebno Porezne uprave – izjavio je predsjednik Sindikata Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic Irfan Jazvin.

 

opsta-bolnica-konjic-strajk

 

Iz Sindikata su naveli kako i ostale zdravstvene ustanove u Federaciji BiH imaju višemilijunske dugove, ali je račun blokiran samo bolnici i domu zdravlja u Konjicu.

 

Predsjednik Sindikata medicinskih radnika Hercegovačko-neretvanske županije Dalibor Vuković poručio je kako je neisplaćivanje plaća za 320 zaposlenih konjičkih zdravstvenih djelatnika u pandemijskoj krizi ravno ratnom zločinu.

 

- Pozivamo sve razine vlasti, jer ne želimo da radnici kalkuliraju tko je odgovoran za ovu situaciju, jer se loptica non-stop prebacuje. Pozivamo sve odgovorne, a oni znaju tko su, da nam se deblokira račun. Porezna uprava selektivno blokira neke račune, a neke ne. Radnici se zovu od banaka da im se uplate krediti, a plaća nema. Ovo je treća plaća koja je ugrožena, a to je kap koja je prelila čašu onih koji su do ovoga trenutka bili strpljivi – kazao je Vuković.

 

Dodao je kako je u ovom trenutku situacija u bolnici blizu kritične.

 

- Koliko ja imam informaciju, situacija u bolnici je da još ima nekog materijala i opreme, ali ubrzo za nekoliko dana i te će zalihe isteći što će dovesti do još gore pozicije – kazao je Vuković.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI