Dok se čekaju rezultati obdukcije

Roditelji preminule Džene Gadžun dobili otpusno pismo sa KCUS-a: 'Napisana je čitava hronologija događaja'

Hronika 30.11.21, 15:37h

Roditelji preminule Džene Gadžun dobili otpusno pismo sa KCUS-a: 'Napisana je čitava hronologija događaja'
Otpusno pismo je na četiri strane i puno toga piše u njemu, kaže advokat Dautbegović

 

 

Roditelji malene djevojčice Džene Gadžun, Amila i Muris, ne odustaju od svoje borbe za istinom. Prije samo nekoliko dana, oni su najavili tužbu protiv onih koji su krivi, jer kako su tada kazali neko mora biti odgovoran.

 

Oni su angažirali jednog od najiskusnijih advokata u oblasti krivičnog prava u BiH, Almina Dautbegovića i njegov tim. S obzirom da u posljednih nekoliko dana niko ne spominje ovaj slučaj, novinari Raport.ba su pozvali advokata Dautbegovića kako bi provjerili da li ima novih informacij o slučaju.

 

Podsjetimo, djevojčica Džena je bila operisana u ordinaciji Bejtović usljed koje je došlo do komplikacija. Nažalost, samo nekoliko dana kasnije djevojčica je izgubila bitku za život.

 

“Upravo danas je stiglo otpusno pismo sa KCUS-a. Još uvijek zastupam porodicu Gadžun i sada čekamo rezultate obdukcije. Taj dio priče još uvijek nije završen, obdukcija treba dati odgovore na pitanje uzroka smrti. Otpusno pismo je na četiri strane i puno toga piše u njemu. Napisana je čitava hronologija događaja”, rekao je Dautbegović za Raport.

 

Kako bi provjerili kada bi mogli biti gotovi rezultati obdukcije, novinari Raporta su pozvali i Nermina Sarajlića, vještaka sudske medicine.

 

“Još uvijek ne znam ništa. Čekamo rezultate dodatnih analiza, koje ne radim ja pa ne mogu ništa reći kada će biti gotovo”, kazao je Sarajlić za Raport.

 

Pitali su ga o kakvim dodatnim analizama je riječ, a on je kazao da ne želi govoriti o detaljima.
 

Inače, povodom ovog slučaja danas se oglasio i zastupnik SDA u Parlamentu FBiH Adnan Efendić koji je tražio da se odgovarajuća parlamentarna tijela, u potrazi za istinom, uključe u slučaj smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun.

 

Podsjetimo, operaciju je radilo osoblje ordinacije Halimić, doktorice Jasmina Halimić i Nina Jovanović, a anesteziolog bio dr. Suad Rožajac.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI