stigle komplikacije

Snijeg uzrokovao brojne probleme na cesti: Obustavljen teretni saobraćaj na Romaniji, Ivan-Sedlu i Nišićima

Hronika 29.11.21, 19:35h

Snijeg uzrokovao brojne probleme na cesti: Obustavljen teretni saobraćaj na Romaniji, Ivan-Sedlu i Nišićima
U nižim predjelima saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na pojedinim dionicama u višim predjelima kolovoz zasniježen

 

 

 

Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na širem području Romanije, Ivan-Sedla i Nišića dok putnička vozila saobraćaju otežano.  I na ostalim putevima koji vode preko planinskih prijevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca, izdvajamo puteve Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen), Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Kupres-Šuica i Posušje-Jablanica (Blidinje). Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

 

U nižim predjelima saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na pojedinim dionicama u višim predjelima kolovoz zasniježen. Izdvajamo puteve Tarčin-Konjic (Ivan Sedlo), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen), Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Kupres-Šuica i Posušje-Jablanica (Blidinje). Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.  Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

 

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritiroji općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banje Luke i Prijedora, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI