video/ izetbegović nakon sastanka sa zvaničnicima sad i eu

Vrši se pritisak, ali preživjet ćemo, nismo u politici od jučer, nikakvih konkretnih zaključaka nema

Front 29.11.21, 18:16h

Vrši se pritisak, ali preživjet ćemo, nismo u politici od jučer, nikakvih konkretnih zaključaka nema
Takve stvari moraju se riješiti - ili će biti sve riješeno ili ništa neće biti riješeno, naglasio je Izetbegović, izražavajući zadovoljstvo da su i ostali u probosanskom bloku sličnog mišljenja te Izetbegović dodaje da se neće moći izaći u susret samo HDZ-u

 

 

 

Predsjednik Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je nakon susreta sa specijalnim izaslanikom za izbornu reformu Sjedinjenih Američkih Država Matthewom Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst da nema konkretnih pomaka.

 

- Osjeća se kritična masa na takoreći probosanskoj strani da se neće izaći u susret ničemu što je jednostrano. Moraju se uraditi izmjene i kada je u pitanju Federacija Bosne i Hercegovine budući da imamo blokadu imenovanja novog saziva Vlade FBiH, popunjavanja Ustavnog suda, a više od 150 akata stoji u Domu naroda Federalnog parlamenta - podsjetio je Izetbegović.

 

Takve stvari moraju se riješiti - ili će biti sve riješeno ili ništa neće biti riješeno, naglasio je Izetbegović, izražavajući zadovoljstvo da su i ostali u probosanskom bloku sličnog mišljenja te Izetbegović dodaje da se neće moći izaći u susret samo HDZ-u.

 

Navodi da nije bilo prijetnje sankcijama, ali je potvrdio da se vrši pritisak na sve strane, ali ponajmanje na HDZ. No, dodaje da niko od njih nije u politici od jučer.

 

U toku je susret dužnosnika SAD-a i EU s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, a planirana je i svečana večera.

 

 

(Fena/rm)

 
BLIN
KOMENTARI