Poruka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

Komšić: Prevazići ćemo krizu, više je nas koji vjerujemo u BiH

Front 25.11.21, 10:48h

Komšić: Prevazići ćemo krizu, više je nas koji vjerujemo u BiH
Mogu samo reći da nas historija, a i naše iskustvo, iskustvo naše generacije uči da će Bosna i Hercegovina biti sve dok mi vjerujemo u nju. A, nas je ipak puno više u ovoj zemlji, poručio je Komšić

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je da će BiH biti sve dok vjerujemo u nju. 

 

“U Bosni i Hercegovini, nažalost, uvijek ima nekih tenzija. Činjenica jeste da su sada najjačeg intenziteta. Ovo je velik dan za Bosnu i Hercegovinu i ovaj dan uvijek treba pamtiti i sjećati se šta je on značio u cijelom tom nekom historijskom kontinuitetu. Da nije bilo toga, vjerovatno ne bi mogli biti ni nezavisna država”, rekao je Komšić.

 

Dotakao se i tenzija u Bosni i Hercegovini i svega što muči ljude u smislu sigurnosti i stabilnosti.

 

“Mogu samo reći da nas historija, a i naše iskustvo, iskustvo naše generacije uči da će Bosna i Hercegovina biti sve dok mi vjerujemo u nju. A, nas je ipak puno više u ovoj zemlji. Dakle, prevazići ćemo mi i ovu krizu i sve ovo što se dešava. Nažalost, potrošit ćemo vrijeme i energiju. Umjesto da se posvetimo drugim i pametnijim stvarima, mi moramo da se bavimo ovom krizom koja je zasad politička, a nadam se da će i ostati samo politička“, naglasio je Komšić.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI