NAKON NOĆI POD OTVORENIM NEBOM

U Sarajevo stižu stotine rudara iz Đurđevika i Kreke: Policija zaustavila autobus, ulazi u grad blokirani!

Front 24.11.21, 13:10h

U Sarajevo stižu stotine rudara iz Đurđevika i Kreke: Policija zaustavila autobus, ulazi u grad blokirani!
Nakon noći provedene pod otvorenim nebom, rudari sedam rudnika iz Federacije Bosne i Hercegovine i jutros ponavljaju kako ne odustaju od svojih zahtjeva

 

 

 

Kao podršku komoratima na protestima u Sarajevu, iz Rudnika mrkog uglja Đurđevik krenulo je oko 500 rudara. Sa njima je autima krenulo i nekoliko građana kako bi pružili podršku rudarima.


Kako saznaje RTV Slon, policija je u Kladnju zaustavila autobus sa rudarima koji su krenuli prema Sarajevu…


Kako se nezvanično saznaje od rudara, ulazi u Sarajevo su blokirani i za nekoliko stotina rudara iz Zenice koji su se autobusima također uputili na proteste u Sarajevo. Oni koji su krenuli sa autima, nastavili su svoj put, javljaju rudari.


I rudari Rudnika Kreka krenuli su na proteste u Sarajevo…


Nakon noći provedene pod otvorenim nebom, rudari sedam rudnika iz Federacije Bosne i Hercegovine i jutros ponavljaju kako ne odustaju od svojih zahtjeva.


Za sada se ispred zgrade Vlade FBiH ne dešava ništa značajno. Rudari vrijeme provode u međusobnim razgovorima uz pokoji zvižduk i skandiranje “lopovi, lopovi”. Nemaju informacije da li se išta dešava u vezi s njihovim zahtjevima niti očekuju da će se nešto promijeniti.

 

Šta se trenutno dešava ispred zgrade Vlade FBiH, gdje su sitigli i popularni sarajevski bendovi Dubioza kolektiv i Letu štuke, pratite ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

  

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI