VIDEO/ Dvije godine kasnije

Pogledajte dokumentarac o misterioznoj smrti Lane Bijedić: Šta su o svemu ispričale njena majka, prijateljica, vještaci, policajci...

Mediji 23.11.21, 13:01h

Pogledajte dokumentarac o misterioznoj smrti Lane Bijedić: Šta su o svemu ispričale njena majka, prijateljica, vještaci, policajci...
Dokumentarni film o slučaju misteriozne smrti Mostarke Lane Bijedić premijerno je prikazan u četvrtak

 

 

Bila je nedjelja. Ona je bila vani, a kući su je čekali, jer je trebala putovati na fakultet, vlakom prema Sarajevu. Umjesto toga, njezin mobilni telefon odjednom je bio nedostupan. Pronašli su je u rijeci Studenčici, nadomak Ljubuškog.

 

Bila je Mostarka, imena Lana Bijedić i vijest o njenoj tragediji u trenutku je obišla cijelu BiH.

 

Upravo ovaj neriješeni predmet tema je dokumentarnog filma Federalne TV. O Lani, djevojci koja je netom napunila 19 godina, i za nju kobnom danu, o istrazi, dokazima, vještačenju različitih predmeta, sa snimkama i o svjedocima koji su Lanu vidjeli, govore Lanina majka i djevojčini prijatelji, ljudi iz pravosuđa i policija, vještaci različitih struka.

 

Autorica filma koji je prikazan u okviru Dokumentarnog četvrtka je Elma Kazagić, a najbližu ekipu koja je s njom na filmu radila čine snimatelj Almir Čaušević, tonac Boris Kragulj, montažer Jasmin Nalo.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI