Otišao protiv svoje volje

Messi potvrdio senzacionalan povratak: Vraćam se u Barcelonu!

Sport 23.11.21, 10:05h

Messi potvrdio senzacionalan povratak: Vraćam se u Barcelonu!
Argentinac je svjestan da je njegov sadašnji tim među favoritima za osvajanje Lige prvaka, koju on želi ponovo da osvoji

 

Ljetos je otišao protiv svoje volje, jer klub zakonski nije mogao da ga zadrži sa platom manjom od 50% manjom od prethodne. Otišao je u PSG, došli su neki novi klinci i Xavi i sigurno da bi bilo divno da je nekim čudom ostao i Lionel Messi, ali nije, piše Raport.

 

Messi je dao veliki intervju za špansku Marcu, koja je gostovala kod njega u Parizu, a tom prilikom je govorio, naravno, i o Barci.

 

“Dolazak Xavija je odlična vijest. Barca će sa njim napredovati, jer on poznaje klub i zna sve što treba da radi. I kada je napustio Barcu, bili smo u kontaktu, ne sjećam se tačno šta sam mu poslao, ali sam mu čestitao na povratku. Ne sumnjam da će Barca biti bolja sa njim i da će se vratiti u vrh”, rekao je Messi i najavio da će jednog dana doći ponovo u Barcu, ali je jasno da će to učiniti kao jedan od funkcionera.

 

“Barca je moj dom i vratit ću se tamo jednog dana. Ako budem mogao da pomognem, bit ću tu, već sam govorio da ću biti na raspolaganju klubu. Raduje me i povratak Danija Alvesa, naročito u ovom trenutku, on ima pobjednički mentalitet i bit će od velike pomoći mladim igračima, na terenu i van njega. Veliki sam navijač Barcelone čak i kada nisam više tamo i želim joj sve najbolje. Tamo imam mnogo prijatelja i siguran sam da će Barca ponovo biti ona stara”, dodao je Messi, koji se opet osvrnuo na svoj odlazak.

 

“Ne znam da li je finansijski aspekt bio jedini razlog, tako mi je rečeno, da ne mogu da potpišem i držim se toga”.

 

O Ronaldu Koemanu:

 

“Koeman je došao u teškom trenutku, kada su mnogi igrači otišli i pružio je šansu mladim igračima. Treneri su uvijek krivi za loše rezultate, a to je nepravedno i svi to znaju.”

 

Argentinac je svjestan da je njegov sadašnji tim među favoritima za osvajanje Lige prvaka, koju on želi ponovo da osvoji.

 

“PSG je među favoritima, ali moramo još mnogo da radimo da bismo bili najbolji. Favorita ima mnogo, Liverpool je ponovo jak kao onda kada je osvojio Ligu prvaka, tu su i Bayern, City, mnogi timovi će željeti i boriti se za trofej”, naglasio je Messi.

 

Uslijedilo je i pitanje o Kylianu Mbappeu i Real Madridu.

 

“Istina je da ne znam da li će otići, to samo on zna. Sve što mogu da kažem jeste da sam sretan da je ovdje sa nama. On je veoma važan igrač za našu ekipu”, kaže Messi.

 

O rivalstvu sa Ronaldom.

 

“Prošlo je dosta od kako se ne takmičimo u istoj ligi. Takmičimo se individualno, ali naši timovi imaju iste ambicije. Naše rivalstvo je bilo divno za sve ljude i vjerujem da su navijači uživali. Ono je lijepo sjećanje i jedno od najvećih rivalstva u historiji fudbala. Ronaldo je sada u Unitedu koji ima sjajne igrače. On je došao kao neko ko poznaje klub i sada se odlično adaptirao. Njemu golovi nikada nisu problem, ali Premijer liga je teško takmičenje i sezona je duga. Decembar je ključan mjesec kada može mnogo toga da se preokrene”, istakao je Messi.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI