AMBICIOZNI TV PROJEKAT

Nakon registracije u BiH, televizija UNA širi se i u Beogradu: Za šeficu dolazi supruga Dodikovog kolege iz ABA lige

Mediji 22.11.21, 10:57h

Nakon registracije u BiH, televizija UNA širi se i u Beogradu: Za šeficu dolazi supruga Dodikovog kolege iz ABA lige
Iz osnivačkog akta iz septembra ove godine vidljivo je da je firma „Una World“ registrovana u Beogradu, na adresi gdje se nalazi i Tržni centar „Ušće“

 

 

Nakon registracije u Banjaluci, buduća regionalna televizija „Una“ osnovana je i u Beogradu, a za direktora je imenovana Aleksandra Miladinović Čabarkapa, piše Capital.ba.


Prema ranijem pisanju Blica, Aleksandra Miladinović supruga je nekadašnjeg košarkaša Žarka Čabarkape, a koji je bio sportski direktor ABA Lige istovremeno kada je njome predsjedavao Igor Dodik, sin srpskog člana Predsjedništa BiH i lidera SNSD-a Milorad Dodik.


Iz osnivačkog akta iz septembra ove godine vidljivo je da je firma „Una World“ registrovana u Beogradu, na adresi gdje se nalazi i Tržni centar „Ušće“.


Kao pretežna djelatnost navedena je proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, a uplaćeni kapital je oko 820 KM (50.000 dinara).


Osnivač, odnosno vlasnik beogradske „Une“ je firma „Una World“ iz Banjaluke.


Naime, za potrebe uspostavljanje buduće regionalne televizije „Una“, registrovana su ranije dva preduzeća u Banjaluci, „Una World“ i „Time for Una“ o čemu je portal Capital pisao u tekstu „Dokaz o vezi Dodikove porodice sa televizijom `Una`“.


Obje navedene firme su bile na istoj adresi i sa istim brojem telefona, a čijom smo provjerom utvrdili da je ustvari broj registrovan na „Vizija Računovodstvo“.


Banjalučka „Una“ preseljena u zgradu „Euroherca“


Međutim, „Una World“ je zvanično preseljena na adresu gdje je zgrada „Euroherca“, preko puta Tržnog centra „Delta Planet“.


„Una“ bi trebala, prema zvaničnoj najavi, da bude novi multimedijski servis u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a iako je rečeno da ove jeseni započinje emitovanje televizijskog programa i produkciju digitalnog sadržaja za više od 10 miliona gledalaca i korisnika digitalnih usluga, emitovanje još nije počelo.


Suvlasništvo u firmama osnovanim za potrebe regionalne televizije „Una“ ima „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i, javnosti po tenderima poznat, „Prointer ITSS“, a koji se veže za porodicu srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.


Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.


„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.


“Infinity” mreža sada broji 16 firmi, a koje možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI