VIDEO/ Šokantni intervju u CD-u, Džemaludin Latić tvrdi

Turci su od Alije napravili mit... BiH će biti podijeljena, Bošnjaci će živjeti na 23% teritorije! Cerić je bio saradnik UDBE!

Front 19.11.21, 21:27h

Turci su od Alije napravili mit... BiH će biti podijeljena, Bošnjaci će živjeti na 23% teritorije! Cerić je bio saradnik UDBE!
Alija nije smio potpisati Dejton! Svi potezi koje je vukao nakon Dejtona vodili su podjeli države! Naša država će biti podijeljena! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije! Bakir će reći - to je najbolje što možemo dobiti! - tvrdi Džemaludin Latić u gostovanju na Face TV

 

 


- Ovo sada što se dešava je podjela BiH! Možemo preživjeti samo u zajedničkoj BiH sa postojeći granicama! Turci su od Alije napravili mit! Turci i Erdogan vole BiH! Bilo bi grehota da diramo u tu ljubav! Nedopustivo je direktno investiranje muslimanskih zemalja u BiH! Erdogan pomaže BiH ulažući u Srbiju i ostale susjede! - ističe u emisiji "Centralni dnevnik" na Face TV profesor Džemaludin Latić.

 


- Aprilskim paketom su mogli zaključati državu i da više nikad ne profunkcionira! Ako samo nastavimo da posmatramo šta se dešava, desiće nam se najgori scenario! Ako se probudimo, možemo zaustaviti podjelu BiH - dodaje.


- Ovdje se ponovo desilo izmišljanje islamskog radikalizma i ponovo se to vezuje za Bakira Izetbegovića! Poručili su strancima: “Mi smo umjereni muslimani, nas držite na vlasti! Ako ne podržite Bakira Izetbegovića, na vlast će doći islamski radikali!” - naglašava prof.dr. Džemaludin Latić


Plašim se za sebe poslije ovoga intervjua, ali me pritiskala savjest zbog moje djece! - kaže Latić.


A kaže još i:


- Alija je u Dejtonu potpisao RS! I Holbruk se čudio što je to uradio! Govorili smo mu da to ne radi! Sada smo pred završnim činom podjele BiH! To je katastrofa! Niko nije mogao dogovriti podjelu BiH osim Alije! Nije moguće da Bakir vodi stranku bolje od svih nas koji smo bili! Demokratizirali su stranku i evo šta su dobili! Radikali smo bili mi koji smo napuštali sjednicu da bi klanjali džumu!


- UDBA i danas vlada u BiH! Na Balkanu se nisu potukli narodi, sve su to uradile tajne službe! Alija Izetbegović je napravio pakt sa tim strukturama! Najgore je što su te strukture u vrhu Islamske zajednice! Rečeno je da će BiH vladati onaj ko bude na čelu Islamske zajednice! Mustafa Cerić je bio visokopozicioniran saradnik UDBE!


- Mnogo dokumentacije se nalazi u Zagrebu i Beogradu, a oni nam to ne daju! Mislim da su Alija i Bakir ucijenjeni! Neka nam bar kažu da su ucijenjeni i neka prestanu da donose odluke! Oni nisu predstavnici bošnjačkog naroda!


- Nezamislivo je da potpišu RS i unište reviziju protiv Srbije! Sve što govorim mogu i dokazati! Znam pod kojim uvjetima je Alija napustio robiju i šta se dalje dešavalo! Potezima koje je vukao demantirao je sam sebe! Alija je rekao da je Dejton strašan, ali ga je potpisao! Zar nije mogao da taktizira ili traži neki manevarski prostor?!


- Nije smio potpisati Dejton! Svi potezi koje je vukao nakon Dejtona vodili su podjeli države! Naša država će biti podijeljena! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije! Bakir će reći - to je najbolje što možemo dobiti!


- Gledao sam kartu podjeljene BiH! To je bilo kada je Goražde gorjelo! Haris Silajdžić je došao sa aerodroma u Sarajevu i donio kartu podijeljene BiH! Ne kažem da je Alija tada radio na podijeli BiH!


Pogledajte cijeli razgovor...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI