FOTO/ U Novom Sadu trenutak istine

Postavljen transparent 'Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid': Prvo gađan jajima, pa ga rulja oborila

Front 18.11.21, 14:33h

Postavljen transparent 'Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid': Prvo gađan jajima, pa ga rulja oborila
Važno da postoje čuvari murala usranog zločinca u Beogradu. U Novom Sadu, divljanja su slobodna. Ko još jednom kaže da su fašizam i antifašizam dva ekstrema, napisao je Nenad Čanak

 

 

Na zgradi u centru Novog Sada, u kojoj se nalaze prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), postavljen je transparent na kome piše "Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid". Međutim, kako je na Twitteru naveo lider LSV Nenad Čanak, on je prvo gađan jajima, da bi ga potom "rulja" oborila. Kako prenosi agencija Beta, u rušenju transparenta učestvovao je stariji muškarac koji je rekao da je član BIA.

 

Transparent na kome se podsjeća da je nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske ratni zločinac, osuđen za genocid, nije dugo opstao na zgradi u kojoj je sjedište Srpske napredne stranke.

 

 

„Rulja je uspjela da obori trasparent sa naše zgrade. Policija ga nije zaštitila. Kao ni zastavu stranke. Važno da postoje čuvari murala usranog zločinca u Beogradu. U Novom Sadu, divljanja su slobodna. Ko još jednom kaže da su fašizam i antifašizam dva ekstrema …“, napisao je Nenad Čanak na Twitteru.

 

Sliku transparenta prethodno je objavio je Čanak na Twitteru.

 

Na njemu velikim slovom piše da je Ratko Mladić ratni zločinac osuđen za genocid. Ispod toga je ispisana još jedna poruka, potpisana inicijalima N.Č:

 

„Uostalom, j**o mu ja mater, kao i onome kome je on heroj“.

 

nenad-canak-transparent-ratko-mladic-zlocinac

 

Lider LSV je nakon ove objave naveo da su „heroji“ potrčali tuda i transparent gađali jajima.

 

„Prije desetak minuta su ‘heroji’ protrčali tuda, bacili par jaja na fasadu i pobjegli … jajare. Kao i ‘general’ što im je“, naveo je on.

 

U rušenju učestvovala i osoba koja se predstavila kao član BIA

 

Kako je prenijela Beta, transparent je skinulo desetak mladića. Reporter ove agencije je naveo da je u tome učestvovao i stariji muškarac koji se predstavio kao pripadnik Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

 

On je, dodaje se, na licu imao masku na kojoj piše „BIA“. Tako se i predstavio reporteru Bete, kao i interventnoj jedinici policije koja je stigla na lice mjesta.

 

Policija je potom transparent unijela u zgradu LSV-a, a u toj stranci agenciji Beta rekli su da će ponovo okačiti transparent.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI