VIDEO/ Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto...

Stiže novi filmski hit Ridleya Scotta: Šokantna istinita priča 'House of Gucci' u kinima od 25. novembra

Kultura 18.11.21, 11:44h

Stiže novi filmski hit Ridleya Scotta: Šokantna istinita priča 'House of Gucci' u kinima od 25. novembra
Kroz tri decenije ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i na kraju ubistva, vidimo šta ime znači, koliko vrijedi i dokle će porodica ići, radi kontrole. Mnogi predviđaju da će priča reditelja Ridleyja Scotta biti jedan od najvećih filmskih hitova ove godine, a ljubitelje filma u kinima očekuje već u četvrtak, 25. novembra

 

 

 

 

Jedan od najiščekivanijih filmova s modnom tematikom u narednim mjesecima svakako je House of Gucci u kojem glavne uloge tumače Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino i Jared Leto. Film inspirisan šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu koja se krije iza italijanske modne kuće Gucci u kina širom Bosne i Hercegovine stiže u četvrtak, 25. novembra.


Od kako je objavljeno da se snima film o talijanskoj modnoj dinastiji Gucci, izazvao je veliko zanimanje u javnosti, ali i samoj porodici Gucci. Film se vrti oko bračnog para koji je sedamdesetih i osamdesetih godina punio stupce talijanske štampe. Lady Gaga utjelovila je Patriziju Reggiani, Talijanku koja se 1972. godine udala za Maurizzija Guccia (kojeg tumači Adam Driver), unuka osnivača kuće Gucci te naposljetku naručila njegovo ubistvo.


Film se snimao za vrijeme pandemije u poznatim talijanskim lokacijama u Milanu, Firenzi, jezeru Como, u Rimu u legendarnoj ulici Via Condotti... Kontroverzna priča snimljena je pod rediteljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata. Tako je i stekla nadimak "Crna udovica". Poznata po svom over-the-top stilu i britkom jeziku na pitanje zašto ga sama nije ubila, odgovorila je, "Moj vid nije toliko dobar, a nisam htjela promašiti".


Kroz tri decenije ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i na kraju ubistva, vidimo šta ime znači, koliko vrijedi i dokle će porodica ići, radi kontrole. Mnogi predviđaju da će priča reditelja Ridleyja Scotta biti jedan od najvećih filmskih hitova ove godine, a ljubitelje filma u kinima očekuje već u četvrtak, 25. novembra.

 


Režija: Ridley Scott 
Uloge: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino
Scenario: Becky Johnston i Roberto Bentivegna 
Zasnovano na knjizi “The House Of Gucci” koju je napisala Sara Gay Forden 
Producenti: Ridley Scott, p.g.a., Giannina Scott, p.g.a., Kevin J. Walsh, p.g.a., Mark Huffam, p.g.a.
Izvršni producenti: Aidan Elliott, Marco Valerio Pugini, Megan Ellison, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI