gnjev zbog debakla

Nakon zvižduka, suspenzije, poraza… Sad je kraj: Miralem Pjanić oprašta se i od dresa reprezentacije BiH?!

Sport 17.11.21, 10:10h

Nakon zvižduka, suspenzije, poraza… Sad je kraj: Miralem Pjanić oprašta se i od dresa reprezentacije BiH?!
“Zmajevi” su pod vodstvom bugarskog trenera Ivayla Peteva upisali samo jednu pobjedu u osam utakmica. Traže se krivci, spominju smjene i otkazi, a na meti žestokih kritika našao se i Miralem Pjanić

 

 

 

Neslavan rasplet kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru mogao bi ostaviti ogromne posljedice na nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.


“Zmajevi” su pod vodstvom bugarskog trenera Ivayla Peteva upisali samo jednu pobjedu u osam utakmica. Traže se krivci, spominju smjene i otkazi, a na meti žestokih kritika našao se i Miralem Pjanić, piše Raport.ba.


Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a potom i u medijima, na kojem Pjanić uživa u jednom sarajevskom klubu, navodno noć uoči utakmice sa Finskom koja je odigrana u subotu, idealno je došao mnogima da gnjev za debakl u spomenutom duelu (1:3) iskale upravo na ponajboljem bh. igraču.


Uz zvižduke kojima je bio izložen na tom duelu, saopćenja Nogometnog saveza BiH da je selektor Peteva izbacio Pjanića iz sastava za utakmicu sa Ukrajinom (odigrana sinoć), koje je kasnije povučeno i zamijenjeno objavom “da je Petev nakon razgovora sa Pjanićem odlučio da ga izostavi iz ekipe”, kao i generalno atmosfere koja je stvorena u javnosti, iskusni veznjak navodno razmišlja i o definitivnom povlačenju iz reprezentacije.


No, koliko su takve informacije utemeljene, znat ćemo u narednim danima. Pjanić (31) do sada je odigrao 103 utakmice i postigao 15 golova u dresu BiH. Trenutno nastupa za turski Besiktas kao posuđeni igrač španske Barcelone.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI