Višestruki šampion BiH

Bh. bodybuilder Mirnes Husanović ušao u top 10 u IFBB profesionalnoj ligi

Sport 16.11.21, 12:08h

Bh. bodybuilder Mirnes Husanović ušao u top 10 u IFBB profesionalnoj ligi
Ne mogu vjerovati koliko sam visoko kotirao na svom prvom profesionalnom takmičenju, rekao je Husanović

 

 

Bosanskohercegovački bodybuilder Mirnes Husanović ušao je u top 10 takmičara u svom prvom nastupu na IFBB profesionalnoj ligi.

 

Na takmičenju u Bukureštu, na kojem je učestvovalo 16 bodybuildera, a naš predstavnik osvojio je osmo mjesto u ukupnom poretku.

 

- Ne mogu vjerovati koliko sam visoko kotirao na svom prvom profesionalnom takmičenju. Osmo mjesto i nije previsok plasman, ali gledajući rejting ovog takmičenja i konkurenciju  moram istaći da sam presretan. Nekoliko takmičara koji su bili na bini Mr. Olympia prije nekoliko mjeseci učestvovalo je u Rumuniji - istakao je Husanović.

 

Višestruki šampion Bosne i Hercegovine, ali i regionalnih takmičenja ne namjerava se zaustaviti na ovome.

 

- Meni je ovaj rezultat izuzetno bitan, pogotovo kada pogledam da je iza mene ostalo nekoliko zvučnih imena iz ove kategorije. Mišljenja sam da mogu napredovati još više, i da se mogu naći na pozornici Mr. Olympia. Trener i ja smo već napravili plan ka tom cilju - zaključio je Husanović.

 

Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojio je Angel Calderon Frias iz Španije, a na podijumu su se još našli predstavnici Kuvajta na drugom i Irana na trećem mjestu.

 

Na takmičenju učestvovao još jedan bh. predstavnik Adnan Gosto, koji je u ukupnom poretku zauzeo deseto mjesto.

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI