Akcija 'Transporter'

Uhapšeni inspektor MUP RS i bivši savjetnik Dragana Mektića: 'Krenuli smo da čistimo smeće ispred svoga praga'

Hronika 16.11.21, 11:03h

Uhapšeni inspektor MUP RS i bivši savjetnik Dragana Mektića: 'Krenuli smo da čistimo smeće ispred svoga praga'
Svi pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve veze pri pomaganju kriminalcima, saradnji s njima ili na bilo koji način učestvuju u činjenju krivičnih djela bit će uhapšeni, kaže Lukač

 

 

U velikoj akciji "Transporter" koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u saradnji sa SIPA-om, MUP-om TK i MUP-om KS uhapšeno je devet osoba među kojima je i bivši savjetnik ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, Bojan Cvijetić.

 

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kazao je kako je uhapšen i jedan inspektor MUP-a RS.

 

- Jutros je uhapšen jedan naš inspektor koji je ranije suspendovan. Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, je da neće biti jedini. Mi smo krenuli da ‘čistimo smeće ispred svoga praga’ što se kaže u narodu - rekao je Lukač, javlja N1. 

 

Pozvao je i druge agencije da učine isto, pogotovo u borbi protiv trgovine narkoticima.

 

- Svi pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve veze pri pomaganju kriminalcima, saradnji s njima ili na bilo koji način učestvuju u činjenju krivičnih djela bit će uhapšeni. Nikome neće biti oprošteno i ništa neće biti prikriveno. Ovim putem im kažem da se pripreme jer ćemo ih otkriti. Najprije želimo čistiti ispred svog praga pa čitavu RS jer moramo da se borimo protiv najtežih krivičnih djela a to je sigurno organizovani kriminal i zloupotreba droga - rekao je Lukač.

 

Pretresi se vrše na 20 lokacija u Bosni i Hercegovini. Akcija se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI