POSLJEDNJE DANE PROŽIVIO U PAKLU

Obožavao ju je, a ona ga je mučila: Slavnog glumca supruga je tukla, ostavljala u fekalijama dok je bio teško bolestan...

Showbizz 15.11.21, 20:31h

Obožavao ju je, a ona ga je mučila: Slavnog glumca supruga je tukla, ostavljala u fekalijama dok je bio teško bolestan...
Posljednje fotografije glumca rastužile su cijeli svijet, jer je izgledao ispijeno i onemoćalo, a još je gore bilo kad se saznalo za to kako se supruga tada odnosila prema njemu

 

 


Patrick Swayze preminuo je 14. septembra 2009. od raka gušterače, a njegova smrt rastužila je milione obožavatelja širom svijeta.


- Nikad nisam bio osoba koja bježi od izazova. No, možete se kladiti da prolazim kroz pakao, a tek sam na početku, istaknuo je glumac u intervjuu s Barbarom Walters. Preminuo je u 57. godini života na svom ranču u blizini Los Angelesa, no tek kasnije otkriveni su strašni uslovi u kojima je proveo svoje posljednje dane i to zbog supruge koju je obožavao.


Patrickovi prijatelji su tako tek kasnije ispričali da ga je Lisa držala poput zatvorenika na njihovom ranču i nije dopuštala nikome da dođe u posjete.


-Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona ne bi zbog posla bilo u gradu. Izbivala bi satima iz kuće, a kad bi se on vratio, pronašao bi Patricka kako leži u fekalijama i urinu. Kad bi se svađali, šamarala ga je i grebala, rekli su. Tvrdili su i da je Niemi varala Swayzea i da su prije njegove bolesti imali burnu vezu jer je ona htjela kontrolirati svaki aspekt njegovog života.


Glumčevu porodicu je naljutilo i što je Lisa prodavala njegove suvenire s filmskih setova, a jedan od njih je bila i kožna jakna iz ‘Prljavog plesa’ koju je prodala za nekoliko stotina hiljada dolara. Zbog toga se javno oglasila Patrickova nećakinja Danielle Swayze tvrdeći da bi te dragocjenosti trebale ostati u porodici i pokrenula je peticiju na internetu, koja je prikupila više od 1500 potpisa.


Podsjetimo, glumac i Lisa su bili u braku od 1975. te nisu imali djece, a glumac nikada nije skrivao koliko mu ona znači.

 

patrick-swayze-2


Patrick se u mlađim danima bavio gimnastikom i plivanjem, ali i baletom, no teška povreda koljena prekinula je njegovu takMičarsku karijeru. Nakon toga se okušao u glumačkim vodama i uspio. Karijeru je započeo u lokalnim pozorištima, a njegove predstave vrlo su brzo postale posjećene te je brzo došla i pozivnica za Hollywood. Prvi filmovi nisu postizali velike uspjehe, no Patrick nije odustajao.


Prva istaknutija uloga stigla je 1987. godine i to ona u kultnom filmu ‘Prljavi ples’ kojemu su mnogi predviđali veliki neuspjeh. Zatim je stigao film ‘Duh’ s Demi Moore, a ostalo je historija. Nažalost, Patrick je zapao u veliku životnu krizu 1994. godine kada mu se ubila sestra, a tada je utjehu počeo pronalaziti u alkoholu. Uz to, puno je pušio, a sve to dovelo je do teškog oblika raka.


Posljednje fotografije glumca rastužile su cijeli svijet, jer je izgledao ispijeno i onemoćalo, a još je gore bilo kad se saznalo za to kako se supruga tada odnosila prema njemu.


(Face/DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI