Bio psihički bolesnik

Građani Foče nakon ubistva dječaka: 'Sistem je zakazao, otac ubice je ranije počinio ubistvo motikom'

Hronika 15.11.21, 13:00h

Građani Foče nakon ubistva dječaka: 'Sistem je zakazao, otac ubice je ranije počinio ubistvo motikom'
'Ja sam ga poznavala, ali po meni je društvo krivo. On je bolestan bio, što ga nisu negdje smjestili? Kasna reakcija društva i sistema', rekla je jedna stanovnica Foče

 

 

U Foči je jučer došlo do tragičnog slučaja kada je u poslijepodnevnim satima muškarac ubio dječaka koji se nalazio u automobilu. Građani Foče danas poručuju da je sistem zakazao, ali i da je otac ubice također izvršio ubistvo prije dvadeset godina.

 

“Bio je neuračunljiv. I njegov otac je to uradio isto prije 20 godina – ubio je svog prvog rođaka – motikom. Trebala je policija prije reagovati. Po Foči je hodao nekoliko dana, svi su mogli primijetiti. Ne znam dječaka, ali ubiti dijete, to je nemoguće“, rekao je za N1 jedan Fočak.

 

“Ja sam ga poznavala, ali po meni je društvo krivo. On je bolestan bio, što ga nisu negdje smjestili? Kasna reakcija društva i sistema“, rekla je za N1 jedna stanovnica Foče.

 

“Bože sačuvaj. Trebaju takve držati dalje, tamo gdje im je mjesto“, naglasila je druga stanovnica.

 

“Društvo, sistem je zakazao. Sutra možete biti vi ili ja. Otkud mi znamo je li normalan ili nije? Žao mi je i njega, valjda su i njega ubili“, kazala je jedna Fočanka.

 

“Tragedija velika. On je bio duševni bolesnik, odavno, otac isto takav bio. Saučešće porodici… Nije bio tako problematičan, samo je bio psihički bolesnik. Ne znam odakle mu oružje“, rekao je muškarac iz Foče.

 

“Ubicu jesam poznavala, od ranije je bio bolesnik, otac mu je isto ubio čovjeka, a kćerke njegove htjele su ga smjestiti u ustanovu, ali on nije htio. Tuga je“, rekla je za N1 jedna gospođa.

 

Velimir Kosović iz Policijske uprave Foča rekao je na današnjoj press-konferenciji povodom ovoga tragičnog događaja da će se istražne radnje nastaviti provoditi, te je podsjetio na jučerašnji događaj.

 

“14. novembra 2021. godine obaviještena je dežurna služba PU Foča da je došlo do pucanja iz vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice smrtno stradalo koje se nalazilo u putničkom vozilu. Po saznanju za navedeni događaj na teren su upućene sve snage koje su blokirale putnu komunikaciju prema Čelebiću i na granicu sa Crnom Gorom. Obaviješten je i dežurni tužialc koji je izašao na lice mjesta i izvršio uviđaj. U mjestu Čelebići u 00:04 sata B.T. je pronađen te je pružio otpor prijetnjom aktiviranja ručne bombe prema pripadnicima jedinice Žandarmerije koji su ga lišili života upotrebom vatrenog oružja“, izjavio je Kosović.

 

Podsjetimo, B.T. je jučer pucao i usmrtio maloljetnu osobu 2012. godište koja se nalazila u putničkom motornom vozilu. Nakon ubistva je bio u bijegu, nakon čega je organizovana intenzivna potraga za njim.

 

Video možete pogledati OVDJE.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI