Usame Zukorlić imenovan za lidera SPP-a

Sin preminulog muftije Zukorlića izabran za predsjednika stranke: 'Hoćemo jedinstvenu IZ sa duhovnim centrom u Sarajevu'

Front 14.11.21, 16:01h

Sin preminulog muftije Zukorlića izabran za predsjednika stranke: 'Hoćemo jedinstvenu IZ sa duhovnim centrom u Sarajevu'
Zukorlićev sin imenovan je za v.d. predsjednika Stranke pravde i pomirenja

 

 

Danas je u prostorijama Stranke pravde i pomirenja održana sjednica u proširenom sastavu Predsjedništva te stranke na kojoj je jednoglasnom odlukom za v.d. predsjednika imenovan Usame Zukorlić, sin preminulog Muamera Zukorlića.


Donesenu odluku Predsjedništva nakon održane sjednice saopštio je potpredsjednik SPP-a Jahja Fehratović, a prisutnima se obratio i novoizabrani v.d. predsjednik.

 

- Pred vama je Usame Zukorlić, koji nije muftija, ali koji jeste prvi među jednakima i stražar muftijinog puta. Muftija je iza nas ostavio mnogobrojne vakufe, ustanove i projekte kojima često broja ne znamo. Želim da se obratim našim članovima i simpatizerima. Ne brinite, muftija je ostavio institucije i timove, ljude kojima je vjerovao i koji su sposobni da ih vode. Želim naglasiti da mi hoćemo jedinstvenu Islamsku zajednicu sa duhovnim centrom u Sarajevu, u matici Bosni i Hercegovini - rekao je, između ostalog, Usame Zukorlić tokom obraćanja prisutnima.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI