Od Suda BiH se čeka naredba za ekshumaciju

Darko Elez otkrio gdje kod Sarajeva je zakopan plaćeni ubica nestao 2007. godine?

Hronika 13.11.21, 12:33h

Darko Elez otkrio gdje kod Sarajeva je zakopan plaćeni ubica nestao 2007. godine?
Naredne sedmice će biti zatražena naredba od Suda BiH za ekshumaciju, nakon čega će biti poznato da li su informacije koje je dao Darko Elez tačne, kazao je izvor Istrage iz Tužilaštva BiH

 

 

Posmrtni ostaci ubijenog Slaviše Bilinca zvanog Bili najvjerovatnije su zakopani u blizini bob staze na Trebeviću, a navodno je to Tužilaštvu BiH otkrio Darko Elez, kriminalac iz Istočnog Sarajeva, koji se ove sedmice nagodio u predmetu "Lutka".

 

Prema informacijama Istrage, u narednim bi danima trebale biti izdate naredbe za ekshumaciju, ukoliko se, prethodno, ispostavi da su tačne informacije koje je istražiteljima dao Elez.

 

Slaviša Bilinac Bili, kriminalac sa Sokoca, nestao je 2007. godine. U intervjuu za 60 minuta Federalne televizije, datom prije 14 godina, Darko Elez je tvrdio da je Bilinac ubijen i zakopan na Trebeviću. No, tačnu lokaciju nije otkrio.

 

Međutim, piše Istraga, nakon što je ove sedmice postigao nagodbu sa Tužilaštvom BiH, Elez je otkrio tačnu lokaciju na kojoj je, prema njegovim informacijama, likvidiran, a potom i sahranjen Slaviša Bilinac.

 

- Naredne sedmice će biti zatražena naredba od Suda BiH za ekshumaciju, nakon čega će biti poznato da li su informacije koje je dao Darko Elez tačne - kazao je izvor Istrage iz Tužilaštva BiH.

 

Slaviša Bilinac Bili bio je poznat kao plaćeni ubica.

 

On je obavijestio Đorđa Ždralu da mu Darko Elez sprema likvidaciju.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI