Operativne informacije

Poslije Elezovog priznanja lociran ubica Stojanovića, u problemu i Dijana Hrkalović?

Hronika 12.11.21, 10:48h

Poslije Elezovog priznanja lociran ubica Stojanovića, u problemu i Dijana Hrkalović?
Specijalci su pretresali više lokacija u BiH tragajući za odbjeglim egzekutorom, a interesantno je da je on lociran poslije sklapanja sporazuma između kriminalca Darka Eleza i tužilaštva, piše beogradski Kurir

 

 

Specijalci Bosne i Hercegovine juče su pretresali različite lokacije tragajući za Milivojem Lovrenovićem, za kojim je Beograd raspisao Interpolovu potjernicu zbog sumnje da je 13. septembra 2020. ubio Strahinju Stojanovića na Novom Beogradu.

 

Kako prenose mediji, on je vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Gradiški i operativne informacije ukazivale su na to da se neko vrijeme tu i skrivao.

 

Pobjegao u Hrvatsku

 

- Pretresani su njegovi lokali, stan i vikendica. Pripadnici SIPA tragali su za Milivojem L., poznatim kao Čaruga, koji se dovodi u vezu sa više likvidacija u Srbiji i regionu, ali je uspio da pobjegne, najvjerovatnije u Hrvatsku - prenijela je televizija BN.

 

Podsjetimo, tokom istrage Stojanovićevog ubistva došlo se do egzekutora, ali ne i do naručioca zločina. Međutim, kako izvor Kurira otkriva, jedan pravac istrage vodio je ka Darku Elezu, koji je prije nekoliko dana sklopio sporazum o priznanju krivice s tužilaštvom u Bosni na osnovu kog je osuđen na 15 godina zatvora. Inače, on je po potjernici iz BiH bio uhapšen krajem decembra 2020. u Srbiji i izručen Bosni.

 

- Elez i Stojanović dovode se u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanović, a postoje informacije koje ukazuju na to da je među njima došlo do raskola. Iskaz koji je dao Elez, pa je tužilaštvo prihvatilo sporazum s njim, još nije dostavljen našim istražiteljima, ali se ne isključuje da je odlučio da progovori i o zločinima u Srbiji s kojima se dovodi u vezu. Moguće je da je na osnovu njegove izjave počela potraga za Lovrenovićem - objašnjava izvor Kurira.

 

Beogradski mediji ranije su prenijeli i da je Lovrenović tokom boravka u Beogradu, prije ubistva Stojanovića, bio u stanu u Južnom bulevaru i koristio blindirani auto koji je pronađen prilikom privođenja navijača D. Š. Navodno, u njemu je nađena zdravstvena dokumentacija bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović. Kako su naveli, sumnja se da je automobil navijač dobio na poklon od navijača s kojim je Hrkalović bila bliska.

 

Saradnja s Belivukom

 

Osim toga, prema operativnim informacijama, Elez je blisko sarađivao s kavačkim klanom i Veljkom Belivukom, ali je navodno bio i čovjek od povjerenja Dijane Hrkalović, koja je u pritvoru zbog trgovine uticajem.

 

- Operativne informacije ukazuju na to da su Hrkalović i Elez bili u kontaktu i da ga je ona štitila u Srbiji. Postoje dokazi koji upućuju na to da je ona od njega tražila ubistvo advokata Ognjanovića. Zbog toga bi Elez mogao da bude nezgodan svjedok i po nju - kaže izvor.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI