VIDEO/ Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a

'Politike SNSD-a i SDA su iste. Inzko je odluku o zabrani negiranja genocida donio sa Dodikom i Izetbegovićem'

Front 12.11.21, 10:22h

'Politike SNSD-a i SDA su iste. Inzko je odluku o zabrani negiranja genocida donio sa Dodikom i Izetbegovićem'
Inzkova odluka je inicirala sve ostale krize u koje smo ušli, a pogodovala je isključivo retrogradnim politikama i kod Srba i kod Bošnjaka. Pogodovala je i Miloradu Dodiku i Bakiru Izetbegoviću, rekla je Trivić

 

 

„Ubijeđena sam da je Valentin Inzko odluku o zakonu o negiranju genocida donio u dogovoru sa Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem, kako bi se u BiH produbila kriza i kako bi se nastavilo sa retrogradnim politikama“, rekla je Politike SNSD-a i SDA su iste i poslanica u NS Republike Srpske Jelena Trivić u emisiji „Puls“ BN televizije.

 

-Politika SNSD-a i SDA je ista politika, navodi Jelena Trivić, ističući da oni jedni druge hrane i tako doprinose opštoj destabilizaciji ne samo BiH nego i cijelog regiona.

 

„Potpuno sam ubijeđena da je Inzko donio odluku u nekoj vrsti dogovora sa gospodinom Dodikom i vjerovatno sa Bakirom Izetbegovićem. Inzkova odluka je inicirala sve ostale krize u koje smo ušli, a pogodovala je isključivo retrogradnim politikama i kod Srba i kod Bošnjaka. Pogodovala je i Miloradu Dodiku i Bakiru Izetbegoviću. To su retrogradne politike. Oni na tome grade svoje bogatstvo, tu nema dileme“, kaže Trivićeva.

 

Dodaje da Inzkova odluka predstavlja generator krize, a niko ne pominje kako riješiti krizu kao da se ništa nije desilo, ni SNSD, nego na tu krizu naslonili su još kriza i mi smo u kriznoj situaciji. To nikome, kaže ona, neće donijeti dobro.
 

“Kod Dodika vi ne znate šta priča strancima, šta priča narodu, a šta paralelno dogovara sa Inzkom, Escobarom… Znate da mu je Inzko dolazio na slavu. On je taj koji je pregovarao sa strancima”, naglašava Trivićeva.

 

Trivić navodi da su za nju tri ključne poruke američkog izaslanika Gabriela Escobara prilikom posjete BiH. Prva je to što je jasno naveo da Dejton ostaje važan segment spoljne politike SAD; druga da nema sankcija za građane RS zbog pogrešne politike vlasti i treća, kaže Trivić, to što se sa liderima opozicije sastao u Banjaluci, a ne kao sa Dodikom u Sarajevu.

 

„Iskreno, obradovalo me što su se Borenović i Šarović sastali sa njim u Banjaluci, a ne u Sarajevu, a vidim da je to izazvalo negodovanje u određenim krugovima u Sarajevu. To je i jedan od dokaza da opozicija nema potrebe ni za jednom zadrškom niti da se plaši da će neko da nas označi kao izdajnike“.

 

Izdaja je uništavanje RS, jasna je ona.

 

„Ko je kriv za odlazak doktora iz RS? Kako su plate veće u FBiH? Ne navijam ja za Federaciju, ali je zdravstveni sistem urušila ova vlast. kako ja mogu da navijam za Federaciju kada se ja i moja porodica ovdje liječimo i nemamo gdje da odemo. Najveća pljačka, a to je monstruozno i izdajnički, su se dešavale u zdravstvu, tamo gdje se ljudi liječe“, kaže potpredsjednica PDP-a.
 

Ona navodi da je novi zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima na nivou RS lažni zakon.

 

„Zato što stupa na snagu za šest mjeseci. Zato što nam ministar nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje. Pitali smo ga zašto tek za šest mjeseci? Da li se poništava time stari zakon na nivou BiH? Ključno pitanje je da li taj zakon rješava pitanje kisika? Ja nisam vidjela da je taj zakon riješio problem kisika“, objašnjava ona.

 

Time je vlast obesmislila sve zaključke Narodne skupštine RS, naglašava Trivić i dodaje da dalje priče sa Dodikom nema jer u njegovoj suludoj politici jedinstva ne može biti.

 

 

(RTVBN, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI