Mirjana Hrga nakon posta o ezanu koji je uzburkao BiH

Nisam kontroverzna! Svinjarije počinju kad budale iz super korektne priče izvade sra*e! Moj post je bio zahvala...

Mediji 11.11.21, 10:24h

Nisam kontroverzna! Svinjarije počinju kad budale iz super korektne priče izvade sra*e! Moj post je bio zahvala...
'Ja sam najdobronamjernija osoba koju poznajem. A ovako počinju svinjarije. Kad nedobronamjerne budale iz super korektne priče - mojeg današnjeg posta koji je zahvala njihovim sunarodnjacima - izvade sr..e', ogorčena je Hrga

 

 

Nakon što je nekadašnja novinarka Mirjana Hrga izazvala buru komentara na društvenim mrežama jučeranjim statusom koji je posvetila radu na Al Jazeeri Balkans i životu u Sarajevu, sinoć se ponovo oglasila ogorčena naslovima u bh. medijima. Hrga, naime, smatra da je ona Bosancima i Hercegovcima svojim statusom poslala zahvalu.

 

Budući da su bivšu novinarku i nekadašnju savjetnicu Kolinde Grabar Kitarović pojedini mediji okarakterisali i kao kontroverznu zbog njene izjave da je legla na pod kad je prvi put čula ezan u Sarajevu, jer je mislila da je to poziv na rat, Hrga je odgovorila novim statusom na Facebooku:


- Uopće nisam kontroverzna. Ja sam najdobronamjernija osoba koju poznajem. A ovako počinju svinjarije. Kad nedobronamjerne budale iz super korektne priče - mojeg današnjeg posta koji je zahvala njihovim sunarodnjacima - izvade sr..e. I sada što radi prosječni čitatelj?


Nema vremena ili je glup ili je zlonamjeran ili je samo neoprezan. A možda i lijen pa dopušta da mu drugi sublimiraju misao pa onda i stav. I ispadne što ispadne.


Sramota da kreteni pohlepni u borbi za svaki klik ovako narušavaju međuljudske odnose.


Nadam se da ste na meni zaradili bar koju marku - napisala je ogorčena Hrga.

 

 

Podsjećamo, Mirjana Hrga juče je objavila staus na Facebooku koji je posvetila radu na Al Jazeeri Balkans, a u kojem je, između ostalog napisala:

 

- Sutra će biti rođendan mojoj televiziji kojom sam se zapravo oprostila od novinarstva. Nakon nje, nisam mogla raditi na ničem slabijem i odustala sam. Dali su mi svijet na dlanu i učinili me kompletnijim čovjekom. Jedan od razloga zašto sam pristala raditi za tu televiziju (osim globalnog izazova) bio je i osobni strah od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere. Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, prvi put sam u Sarajevu zalegla na pod hotela. Poslije ću biti na podu, ali u pancirki, u nekim svjetovima koje nikada ne bih upoznala da nije bilo ove televizije - napisala je Hrga.

 

mirjana-hrga-ezan

 

Inače, Mirjana Hrga se nije oprostila od novinarstva nakon angažmana na Al Jazeeri. 2015. godine je s Al Jazeere prešla na RTL, a tamo je 2017. godine dobila otkaz.

 

 

(DEPO PORTAL/md)