VIDEO/ NAKON HAPŠENJA AKTIVISTKINJE AIDE ĆOROVIĆ

Haos u Beogradu zbog murala Ratku Mladiću, kordon policije ga štiti... Stigle pristalice haškog osuđenika

Front 09.11.21, 21:14h

Haos u Beogradu zbog murala Ratku Mladiću, kordon policije ga štiti... Stigle pristalice haškog osuđenika
Mural sa likom Ratka Mladića osvanuo je nedavno na uglu ulica Alekse Nenadovića i Njegoševe, na Vračaru u Beogradu. Dan kasnije, nepoznata osoba docrtala je na Mladićevim rukama krv, aludirajući na zločine koji su počinjeni za vrijeme sukoba na teritoriji Bosne i Hercegovine

 

 

 

 

Kordon policije blokirao je Njegoševu ulicu u Beogradu i sve moguće prilaze muralu Ratka Mladića u namjeri da spriječi aktiviste, građane, predstavnike NVO ali i pripadnike opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović, da priđu muralu.


Podsjećamo, danas popodne, nakon što je Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila, pa otkazala uklanjanje murala osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo skup, došlo je do incidenta na licu mjesta.


Kako je javila Nova.rs, ljudi u civilu, za koje se pretpostavlja da su policajci, nasilno su izdvojili aktivistkinju Aidu Ćorović, koja je mural gađala jajima.


Mural sa likom Ratka Mladića osvanuo je nedavno na uglu ulica Alekse Nenadovića i Njegoševe, na Vračaru u Beogradu. Dan kasnije, nepoznata osoba docrtala je na Mladićevim rukama krv, aludirajući na zločine koji su počinjeni za vrijeme sukoba na teritoriji Bosne i Hercegovine.

 
Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila je za 9. novembar uklanjanje murala.


Više o tome čitajte ovdje, a šta se dešavalo u Beogradu, progledajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI