Reisu-l-ulema povodom odlaska dugogodišnjeg muftije

Kavazović: Prerana smrt Zukorlića predstavlja veliki gubitak za Islamsku zajednicu u cjelini

Hronika 06.11.21, 21:07h

Kavazović: Prerana smrt Zukorlića predstavlja veliki gubitak za Islamsku zajednicu u cjelini
Allaha Milostivog molimo da ga počasti najvišim deredžama dženneta, a svima koji osjećaju tugu i žalost za njegovim preranim odlaskom da pokloni sabru-džemil - kaže se u taziji reisu-l-uleme

 

 

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović povodom smrti dugogodišnjeg muftije sandžačkog Muamer-ef. Zukorlića uputio je taziju predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevlud-ef. Dudiću, kao i porodici rahmetli ef. Zukorlića.

 

- Sa velikim žaljenjem sam primio vijest da je dugogodišnji muftija sandžački i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, član Sabora IZ u Bosni i Hercegovini, visoki bošnjački politički lider u Sandžaku, narodni poslanik i potpredsjednik Skupštine Srbije, akademik Muamer Zukorlić, preselio na ahiret - istakao je Kavazović.

 

Dodao je da prerana smrt muftije Zukorlića predstavlja veliki gubitak za Islamsku zajednicu u cjelini, za Bošnjake u Sandžaku posebno i svakako za njegovu porodicu.

 

- Molim Vas, cijenjeni muftija da članovima Mešihata, članovima Sabora IZ-e u BiH iz Sandžaka, svim Vašim saradnicima i posebno porodici muftije Zukorlića prenesete izraze dubokoga suosjećanja u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u moje lično ime. Allaha Milostivog molimo da ga počasti najvišim deredžama dženneta, a svima koji osjećaju tugu i žalost za njegovim preranim odlaskom da pokloni sabru-džemil - kaže se u taziji reisu-l-uleme, javlja MINA.

 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI