10. NOVEMBRA U BKC-U

Počinje prodaja ulaznica: 'Tko se boji Virginije Woolf' kazališta Ulysses stiže pred sarajevsku publiku

Kultura 05.11.21, 18:51h

Počinje prodaja ulaznica: 'Tko se boji Virginije Woolf' kazališta Ulysses stiže pred sarajevsku publiku
„Tko se boji Virginije Woolf“, komad je koji već pola stoljeća s lakoćom osvaja kazališnu i filmsku publiku, ogleda se u humornim elementima crne, mračne, divlje komedije, ali s elementima i melodrame, tragedije, slapsticka pa i satire

 

 

Ulaznice za predstavu „Tko se boji Virginije Woolf“  kazališta Ulysses iz Hrvatske, koja će biti izvedena u velikoj dvorani Bosanskog  kulturnog centra u srijedu, 10. novembra, bit će će puštene u prodaju od subote, 6.novembra.


Predstava će biti izvedena u okviru RUTA Grupa Triglav festivala koji se tokom novembra održava u Sarajevu, najavljeno je iz BKC-a.


„Tko se boji Virginije Woolf“,  komad je koji već pola stoljeća s lakoćom osvaja kazališnu i filmsku publiku, ogleda se u humornim elementima crne, mračne, divlje komedije, ali s elementima i melodrame, tragedije, slapsticka pa i satire te teatarski proziva i poziva na propitivanje društvenih konvencija na originalan i snažan način koji ovu dramu svrstava u antologijska ostvarenja svjetske dramske literature.


U predstavi igraju: Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Martin Grđan, Romina Tonković, Nika Ivančić.


Predstavu Kazališta Ulysses, režirala  je Lenka Udovički, dramaturgiju potpisala Željka Udovičić Pleština, kostime osmislila Bjanka Adžić Ursulov, a scenografiju Stefano Katunar. Glazbu su napisali Davor Rocco i Nigel Osborne, a svjetlo oblikovao Andrej Hajdinjak.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI