Uskoro izlazi serijal svih njegovih izjava

Nova snimka Veljka Belivuka zgrozila Srbiju: 'Znam ljude koji to započinju i nama stavljaju vrući krompir u ruke...'

Hronika 02.11.21, 11:08h

Nova snimka Veljka Belivuka zgrozila Srbiju: 'Znam ljude koji to započinju i nama stavljaju vrući krompir u ruke...'
Portal Republika.rs večeras će objaviti serijal tekstova o Belivuku i njegovim izjavama o drogi, političarima, hapšenjima i ubistvima

 

Procurio je niz audio snimki u kojima vođa najozloglašenije srpske kriminalne skupine, Veljko Belivuk, javnosti poznat i kao Velja Nevolja, između ostaloga govori o hapšenjima, kokainu i skandiranjima, piše Srbija danas.

 

Posljednja među snimkama, na kojoj Belivuk navijačima daje upute za skandiranje, zgrozila je u ponedjeljak gledatelje jutarnjeg programa Televizije Pink.

 

- Mene niko ne može uvjeriti da pjevanje protiv vlade ili određenog čovjeka iz politike ide spontano, tek tako. Znam da ne ide, znam odlično, jer znam ljude koji su to započinjali i koji nama stavljaju vruć krompir u ruke. Ko su? Pa suprotne političke stranke - govori Belivuk na snimci.

 

Portal Republika.rs večeras će objaviti serijal tekstova o Belivuku i njegovim izjavama o drogi, političarima, hapšenjima i ubistvima. Direktor dnevnog lista "Srpski telegraf" Saša Milovanović kaže da je riječ o dokumentarnom serijalu koji je radio Vojislav Tufegdžić, autor poznatog filma "Vidimo se u čitulji".

 

- Večeras u 20 sati na portalu Republika.rs i na YouTube kanalu Republika, bit će objavljena prva od sedam epizoda. Serijal donosi svjedočenje Veljka Belivuka o suradnji s političarima, tribinama i njihovom preuzimanju, o kokainu, osiguravanju klubova, likvidaciji Aleksandra Stankovića... – najavio je Milovanović jutarnji program Televizije Pink.

 

Klubovi su tržišta droge

 

Bivši šef Odsjeka za krvne delikte Ministarstva unutarnjih poslova Srbije Žarko Popović za lokalne je medije objasnio da su se među klanovima vodile velike borbe za prevlast nad osiguravanjem klubova, budući da su oni - tržišta droge.

 

- Tržište kokaina i heroina postoji i u zatvorima, i to se ne smije skrivati. To su jaka tržišta, i ko tu ima monopol, zarađuje novac. Droga se u zatvorima i kazneno-popravnim domovima tolerira jer ona osigurava mir unutar ćelija - otkriva Popović.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI