VIDEO/ NAJGLEDANIJI DOMAĆI FILM U HRVATSKOJ STIŽE U BIH

Neobičan medeni mjesec: Šta je zaista ljubav? Godinu dana putovali i istraživali, preko šest kontinenata i 30 zemalja...

Kultura 01.11.21, 15:32h

Neobičan medeni mjesec: Šta je zaista ljubav? Godinu dana putovali i istraživali, preko šest kontinenata i 30 zemalja...
Neuobičajeni medeni mjesec u trajanju od godinu dana koji je podrazumijevao put oko svijeta rezultirao je dokumentarnim filmom i knjigom „Ljubav oko svijeta“ bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar u kojem su prikazali šta su saznali i naučili o ljubavi, ali i o ljudima i životu

 

 

 


Počinje bosanskohercegovačka kino distribucija dokumentarnog filma „Ljubav oko svijeta“.
Bh. prikazivanje ovog nesvakidašnjeg ostvarenja počinje u Sarajevu 4. novembra, nakon čega će ga imati priliku premijerno pogledati publika u Mostaru 5. novembra, dan kasnije u Zenici, a potom 7. novembra u Tuzli i 8. u Banjoj Luci.


Premijerne projekcije podrazumijevaće i gostovanje autorskog para te Q&A nakon projekcija.


Neuobičajeni medeni mjesec u trajanju od godinu dana koji je podrazumijevao put oko svijeta rezultirao je dokumentarnim filmom i knjigom „Ljubav oko svijeta“ bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar u kojem su prikazali šta su saznali i naučili o ljubavi, ali i o ljudima i životu.

 

ljubav-oko-svijeta-2


Film je svjetsku premijeru imao na francusko-njemačkoj televiziji ARTE, a festivalsku na ZG-DOX gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film. Film je ove godine i najgledaniji domaći film u kinima u Hrvatskoj, a knjiga je ukupno najprodavanija knjiga ove godine u Hrvatskoj.


Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na neuobičajen medeni mjesec – godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve.

 

ljubav-oko-svijeta-1


Razgovarali su i s renomiranim svjetskim znanstvenicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna.


Odnedavno su knjige Davora Rostuhara dostupne u BiH preko izdavačke kuće Sarajevo publishing, a zahvaljujući saradnji sa Cinestarom publika će moći pogledati filmu Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Banja Luci.


Ulaznice za projekcije mogu se kupiti ovdje.


Pogledajte trailer filma!

 


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI