TOKOM UTAKMICE SA RUDAROM IZ PRIJEDORA

Nakon sramnih uvreda sa tribina, oglasili se iz FK Sarajevo: Raščistit ćemo rasizam i diskriminaciju među našim navijačima!

Sport 31.10.21, 19:26h

Nakon sramnih uvreda sa tribina, oglasili se iz FK Sarajevo: Raščistit ćemo rasizam i diskriminaciju među našim navijačima!
Iz Uprave FK Sarajevo stiže oštra osuda sinoćnjeg necivilizacijskog ponašanja neodgovornih pojedinaca

 

 

 

Nakon sinoćnjeg necivilizacijskog čina kada su neodgovorni pojedinci s istočne tribine rasistički vrijeđali strijelca gostujućeg tima Rudar iz Prijedora, Josepha Amoaha, Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo želi poručiti i navijačima i široj javnosti:
 


- Sinoćnje ponašanje nekih pojedinaca je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima Fudbalskog kluba Sarajevo. Odlučno kažemo NE rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim - ističe se u saopštenju Upravnog odbora FK Sarajevo.


Uprava ističe da će Klub poduzeti i sve neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i ovim putem upućuje najiskrenije izvinjenje Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena.


- FK Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti! - poručio je Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI