U BUGOJNU, 1. NOVEMBRA

Premijera predstave 'Ne igraj na Engleze': Zajednička produkcija Teatra FEDRA i pozorišta Jazavac iz Banjaluke

Kultura 27.10.21, 12:22h

Premijera predstave 'Ne igraj na Engleze': Zajednička produkcija Teatra FEDRA i pozorišta Jazavac iz Banjaluke
Iz Teatra FEDRA već poručuju da imaju i hit i pozivaju poštovanu publiku da ovu predstavu ni slučajno ne propusti...

 

 

 

U Bugojnu će se u ponedeljak, 1. novembra, od 20 časova desiti premijera predstave „Ne igraj na Engleze“, koju je po tekstu Vladimira Đurđevića režirao Marko Vukosav.


Predstava je nastala u produkciji Teatra FEDRA Bugojno i Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke, a po odličnom tekstu Vladimira Đurđevića „Ne igraj na Engleze“, inače prvom dramskom tekstu ovog beogradskog pisca, koji je svoju praizvedbu imao 2007. godine, a od tada u raznim postavkama plijeni pažnju publike u cijelom regionu. Tako da iz Teatra FEDRA već poručuju da imaju i hit i pozivaju poštovanu publiku da ovu predstavu ni slučajno ne propusti...


Režiju ove komedije u produkciji Teatra FEDRA Bugojno i Gradskog pozorišta Jazavac Banja Luka potpisuje Marko Vukosav, reditelj iz Sečnja, koji trenutno živi i radi u Banjoj Luci, a u Teatru FEDRA Bugojno je već režirao višestruko nagrađivanu predstavu „Noć kad se“.

 

ne-igraj-na-engleze-2


Po njegovim riječima:


- U ovoj Đurđevićevoj komediji prisustvujemo jednom isječku iz života tri najbolja prijatelja koji dijele zajedničko odrastanje, druženje, pa i strastvenu ljubav prema brzoj zaradi i sportskoj kladionici. Ipak, njihovo prijateljstvo i odnos prema životu, biće poljuljani u toku trajanja samo jedne fudbalske utakmice, jer ovog puta nije uložen samo novac već i stvari mnogo vrijednije od novca. Ko će od njih trojice biti gubitnik, a ko dobitnik vidjećemo, jer lopta je okrugla i kao što kaže jedan od likova iz predstave „okreće se kolo sreće.


Uloge Piksija, Buleta i Pauna su oživjeli Senad Milanović, glumac iz Bugojna, Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke i Aleksandar Runjić, glumac Gradskog pozorišta Jazavac, također iz Banje Luke.


Grafički dizajn predstave je radio Saša Đorđević, video animacije Amar Ferizović, a producent predstave je Amel Ugarak.

 
Iz bugojanskog teatra ističu da je ovo prvi put od postanka Teatra FEDRA Bugojno, u novembru davne 1963. godine, da FEDRA u ulozi vodećeg producenta, producira predstavu sa profesionalnim ansamblom i to ih čini jako ponosnima, a i zahvalnima, prije svega akterima predstave i koproducentu Gradskom pozorištu Jazavac iz Banje Luke.  


Nakon bugojanske premijere predstava „Ne igraj na Engleze“ će imati i premijeru u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjoj Luci 3. novembra, a zatim i prve reprize u Banjoj Luci 9. novembra i u Bugojnu 11. novembra ove godine.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI