GIGANT GAZI SVE

Uprkos skandalu sa uzbunjivačem: Facebook opet prijavio profit veći od očekivanog, zaradio devet milijardi dolara!

Biznis Klub 26.10.21, 10:41h

Uprkos skandalu sa uzbunjivačem: Facebook opet prijavio profit veći od očekivanog, zaradio devet milijardi dolara!
Međutim, pogodilo ga je novo ažuriranje privatnosti za Appleov iOS 14 operativni sistem, što je otežalo brendovima da oglasima ciljaju određene korisnike

 

 

 

Facebook je u trećem kvartalu prijavio profit veći od očekivanog, dok se i dalje suočava sa lošom slikom u medijima zbog internih dokumenata koji su procurili.


Gigant društvenih medija ostvario je devet milijardi dolara profita u tri mjeseca do septembra, u odnosu na 7,8 milijardi dolara iz prošle godine.


Međutim, pogodilo ga je novo ažuriranje privatnosti za Appleov iOS 14 operativni sistem, što je otežalo brendovima da oglasima ciljaju određene korisnike.


To dolazi usred novih tvrdnji o neetičkom ponašanju koje je iznijela bivša zaposlenica.


Frances Haugen je javnosti objavila interne dokumente u kojima se navodi da je Facebook stavio profit ispred sigurnosti korisnika.


Više medijskih izvještaja tvrdi da dokumenti pokazuju da Facebook nije moderirao sadržaj koji je promovirao govor mržnje i seksualnu trgovinu izvan SAD-a.


U ponedjeljak je izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerburg rekao investitorima: "Ono što vidimo je koordiniran poduhvat da se selektivno koristi dokumente koji su procurili kako bi prikazali lažnu sliku naše kompanije", javlja BBC.

 

 

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI