Predmet protiv glavnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva RS

Disciplinska komisija VSTV-a BiH potvrdila odluku o odgovornosti Mahmuta Švrake

Hronika 25.10.21, 15:40h

Disciplinska komisija VSTV-a BiH potvrdila odluku o odgovornosti Mahmuta Švrake
Za navedeni disciplinski prekršaj tuženom je izrečena disciplinska mjera smanjenje plaće za iznos od 10 posto na period od tri mjeseca

 

Drugostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) u predmetu protiv tuženog Mahmuta Švrake, glavnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, odlučujući po žalbi tuženog, donijela je Odluku kojom je odbila kao neosnovanu žalbu tuženog i potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije za tužioce od 3. jula ove godine, saopćila je pres služba Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine.

 

Odlukom Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, glavni tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske tuženi Mahmut Švraka, oglašen je odgovornim za disciplinski prekršaj - "propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća".

 

Za navedeni disciplinski prekršaj tuženom je izrečena disciplinska mjera smanjenje plaće za iznos od 10 posto na period od tri mjeseca, saopćeno je.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI