video/ NAKON PROTESTA GRAĐANA, IZ OHR-A PORUČUJU

Iznenađeni smo kako Schmidt puno više radi, a manje priča... Već je riješio dvije stvari, ali bez ikakve medijske pompe!

Front 25.10.21, 13:02h

Iznenađeni smo kako Schmidt puno više radi, a manje priča... Već je riješio dvije stvari, ali bez ikakve medijske pompe!
U OHR-u su istakli da su razočarani što ovakvih protesta nema više da bi čuli glas građana

 

Sejda Čavčić kazala je nakon sastanka sa predstavnicima OHR-a da su im poručili da nastave protestvovati.

 

- Gospodin Schmidt također ima isto mišljenje i radit će na našim zahtjevima i stabilizaciji Bosne i Hercegovine. Poručuju da građani što ćešće izađu na proteste i da su iznenađeni što smo došli ovdje s njima na razgovor - kazala je Čavčić.

 

U OHR-u su istakli da su razočarani što ovakvih protesta nema više da bi čuli glas građana. I Miro Lazović je došao da podrži ovaj skup kako neko ne bi ispolitizirao ovaj skup. Kada se vrati gospodin Schmidt u zemlju održat će sastanak s nama.

 

ohr-protesti

 

- Nisu mogli konkretno odgovoriti na to pitanje, ali su rekli da gospodin Schmidt radi, da je riješio dvije važne stvari, ali ne bih o tome. Iza očiju javnosti je riješio dvije važne stvari i sada će pred Vijećem sigurnosti imati izvještaj - oko Centralne banke i Zakona o finansiranju - rekao je Suad Đozić.

 

- Predstavnik je pokazao jednu ozbiljnost iako ga danas nema tu. Ono što smo istakli u razgovorima je da imamo vladavinu prava, a da bismo imali to, moramo imati zaštićen ustavno-pravni sistem. Druga stvar jeste da građani neće više samo apelirati prema domaćim političarima, tražit ćemo odgovornost i od međunarodne zajednice jer oni su direktno učestvovali u kreiranju Dejtonskog sporazuma i imenovali visokog predstavnika. Nakon što se  Schmidt vrati iz SAD-a održat ćemo sastanak, nakon što predstavi izvještaj Vijeću sigurnosti. Smatramo da je konačno vrijeme da se ured visokog predstavnika konačno angažira. Prijatno smo iznenađeni da je pristup gospodina  Schmidta da puno više radi, a manje priča. Imenovanje oko Centralne banke je riješeno bez puno priče, puno medijske pompe - rekao je Sejfudin Hodžić.

 


(Avaz, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI