Prijedlog Naše stranke

Podržan ustavni osnov i principi amandmana na Ustav BiH: Umjesto tročlanog Predsjedništva birat će se jedan predsjednik?

Front 25.10.21, 12:48h

Podržan ustavni osnov i principi amandmana na Ustav BiH: Umjesto tročlanog Predsjedništva birat će se jedan predsjednik?
Podržan je naš prijedlog da se umjesto tročlanog Predsjedništva bira jedan predsjednik, i to da se izbor vrši iz Parlamenta BiH, naveo je Arnaut

 

Na današnjoj sjednici Ustavno-pravna komisija Parlamenta BiH podržala je amandmane Naše stranke na Ustav BiH i utvrdila da su usaglašeni s Ustavom.

 

„Radi se o ukupno četiri amandmana kojim se implementiraju sve presude suda u Strasbourgu. Najbitnije, podržan je naš prijedlog da se umjesto tročlanog Predsjedništva bira jedan predsjednik, i to da se izbor vrši iz Parlamenta BiH. Time bi se sve značajnije ovlasti koje Predsjedništvo danas ima prebacile na Vijeće ministara. Također, osnažili bismo Predstavnički dom tako što bismo ukinuli Dom naroda, ne ukidajući pritom zaštitu vitalnih i entitetskih interesa. Ono što je također jako važno, za mnoge i najvažnije, jeste da bismo u parlamentarnom zastupanju prekinuli s diskriminacijom Ostalih. Proglašenjem ovih prijedloga kao ustavno utemeljenih, te podrškom njihovim principima, mi stičemo temelj za dalju parlamentarnu borbu. Naši prijedlozi sad imaju osnov za razmatranje u Predstavničkom i u Domu naroda. Ono što je vrijedno za spomenuti jest da bi se time rasprava o ustavnim promjenama konačno vratila u Parlament“, rekao je Damir Arnaut, član Kluba zastupnika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI