PUNA KLICA I BAKTERIJA

Pojašnjenje iz ViK-a: Koja voda u sarajevskoj općini Vogošća nije ispravna ni za piće, ni za pranje i kupanje?!

Hronika 25.10.21, 10:24h

Pojašnjenje iz ViK-a: Koja voda u sarajevskoj općini Vogošća nije ispravna ni za piće, ni za pranje i kupanje?!
Često se dešava da objave, koje se odnose na lokalne vodovode, dovode u zabunu građane koji nisu upoznati sa tim da lokalni vodovodi nemaju povezanosti sa sistemom javnog vodosnabdijevanja koji je u nadležnosti KJKP “VIK” - naglašavaju iz ovoj javnog preduzeća

 

 

 

Informacija o higijenskoj neispravnosti vode u sarajevskoj općini Vogošća, koja je objavljena i na DEPO Portalu, izazvala je veliki interes građana, ali i određenu uznemirenost.


Iako je u tekstu bilo jasno naznačeno da se radi o analizi vode sa lokalnih vodovoda u ovoj općini, tačnije sa vodovoda Krivoglavci, kako bi se građani upozorili da obrate pažnju i vodu koriste isključivo sa vodovoda koji je u nadležnosti KJKP "Vodovod i kanalizacija", nastala je zabuna.


Tim povodom reagovali su iz KJKPVIK i pojasnili nastali situaciju:


- Povodom objave da voda u općini Vogošća nije zdravstveno ispravna zbog prisustva bakterija, a na osnovu analize koju je izvršio Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo na lokanom vodovodu Krivoglavci na teritoriji Općina Vogošća, građani sa ovog lokaliteta su vidno uznemireni i sve kritike i negativne konotacije upućuju KJKPVIK-u. Često se dešava da objave, koje se odnose na lokalne vodovode, dovode u zabunu građane koji nisu upoznati sa tim da lokalni vodovodi nemaju povezanosti sa sistemom javnog vodosnabdijevanja koji je u nadležnosti KJKP “VIK” - naglašavaju iz ovog javnog preduzeća.

 

Ističu da je objavljena informacija tačna, ali i skreću pažnju da je riječ o "neispravnosti vode za piće sa lokalnih vodovoda, a da je voda u sistemu KJKP “VIK”-a pod svakodnevnom kontrolom i zdravstveno ispravna".


Dakle, građani, čuvajte se lokaknih vodovoda i dobro vodite računa koju vodu koristite!

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI