ODMOTAVA SE KLUPKO MONSTUOZNOG ZLOČINA U SRBIJI

Šokantan obrat u istrazi: Porodicu Đokić ubili rođak Goran i njegovi sinovi Milan i Stefan Džonić?! Da li otac laže?

Hronika 24.10.21, 16:46h

Šokantan obrat u istrazi: Porodicu Đokić ubili rođak Goran i njegovi sinovi Milan i Stefan Džonić?! Da li otac laže?
Od samog početka je bilo jasno da Goran nije mogao sam da počini trostruko ubistvo, koje je navodno planirano šest mjeseci...

 

 

 


Nakon što je u četvrtak uhapšen vatrogasac u penziji Goran Džonić (54) iz Moravca zbog sumnje da je ubio i spalio svog brata od tetke Gorana Ðokića (57) i njegove suprugu Gordanu (56) i kćerku Lidiju (25), juče je uslijedio potpuni šok, jer su osumnjičeni za monstruozni zločin, pored Gorana, i dvojica njegovih sinova, Milan i Stefan!

 

Kako su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu, nakon saslušanja koje je juče trajalo čitavog dana, određen je pritvor ocu i sinovima, piše Kurir.

 

Uznemirenje javnosti

 

- Više javno tužilaštvo je nakon saslušanja donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv G. Dž., M. Dž. i S. Dž. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili teško ubistvo. Tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor kako ne bi uticali na svjedoke, ali i zbog visine zaprijećene kazne i uznemirenja javnosti - saopštili su juče kasno popodne iz niškog Višeg javnog tužilaštva.


Podsjetimo, vlasnik mjenjačnice iz Aleksinca Goran Ðokić i njegove žena i kćerka ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tijela nađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. U četvrtak su lisice stavljene njihovom bliskom rođaku Goranu Džoniću, a na placu njegovog sina Stefana, koji je zaposlen u Vojsci Srbije, nađen je zakopan novac, otet od Ðokića.


Od samog početka je bilo jasno da Goran nije mogao sam da počini trostruko ubistvo, koje je navodno planirano šest mjeseci. Ono što je istražitelje bunilo jeste to što je Džonić mijenjao iskaze. Prvo je rekao da on nije ubio Đokiće, pa je poslije rekao da ipak jeste, ali da su mu pomagali sinovi, potom je rekao da mu sinovi ipak nisu pomagali... Na pitanje istražitelja da li je kopao u sinovljevom dvorištu, on je rekao: „Možda sam ja kopao, a možda i nisam. Možda je moj sin kopao“ - objašnjava izvor i dodaje da su istražitelji poslije hapšenja najstarijeg Džonića odmah pozvali na saslušanje i njegove sinove.


- Obojica sinova su oženjena. Stefan radi u vojsci, a Milan je vatrogasac, kao i otac. Za Milana sve kolege imaju samo riječi hvale i nevjerovatno im je da je on mogao da učestvuje u ovako nečemu. Ipak, istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, kao i da li je otac u sve upleo nedužne sinove da bi sebi smanjio krivicu ili su oni zaista učestvovali u zločinu - kaže izvor Kurira.

 

ubistvo-porodica-djokic


Uperio prst u rođenu decu


On podsjeća da je Goran Džonić, iako vrlo konfuzan i kontradiktoran, navodno juče odlučio da progovori, pa je inspektorima rekao gdje je sakrio pištolj iz kog je pucao u rođake, ali i uperio prst u rođene sinove.


- Oružje je nađeno u njegovom stanu u Aleksincu. Pored toga, nađeni su i materijalni dokazi. DNK Džonića, ali i Đokića nađen je na otkopanim novčanicama - objašnjava izvor.


Napravio grešku


Takođe, istragom je utvrđeno da je najstariji Džonić, iako imućan, nedavno pozajmio 20.000 eura od zelenaša, ali da nije imao da vrati.


- Navodno, još jedan trag koji je istražitelje doveo do njega jeste to što je poslije nestanka Đokića vratio ratu od 8.000 eura - objašnjava izvor i nastavlja:


- Znao je da Goran Đokić ima novca u kešu. Upućeni kažu da mu je bilo ispod časti da od brata traži pozajmicu, iako bi mu ovaj dao bez pogovora. Međutim, Goran je navikao da uvijek bude prvi, najbolji, da ima sve najbolje - objašnjava izvor šta bi mogao da bude motiv svirepog zločina.

 

DŽONIĆ ŠOKIRAO NA SASLUŠANJU: Kriminalci me naterali da ih pobijem, jer sam im dugovao!


Istražitelje je zbunilo i to što je Goran Džonić na saslušanju kao svoje pomagače označio i braću Milošević iz Moravca.


- Jesam učestvovao u zločinu, ali nisam ja pucao. Kriminalci su me natjerali da to uradim, morao sam, jer sam im dugovao pare i prijetili su mi. Govorili su da će mi pobiti porodicu ako ih ne dovedem do mog brata Gorana, koji je uvijek imao novca kod sebe - navodno je u jednom od svojih iskaza rekao Goran Džonić i imenovao braću Konstantina i Kostadina Miloševića iz Moravca.


Policija je prekjuče uhapsila obojicu i određeno im je zadržavanje do 48 sati.


- Osim Džonićevog iskaza, Miloševiće zasad ništa drugo ne dovodi u vezu sa zločinom. Nije isključeno da je Džonić, znajući za opasnu braću, koja su u Moravcu poznata po nadimku Jojke, namjerno rekao da su mu oni saučesnici, da bi sebi olakšao položaj. Ipak, sve što je rekao biće provjereno, a osim njegovog iskaza, prikupljaju se i drugi dokazi, pa će narednih dana biti jasno da li su braća zaista imala ulogu u ubistvu Đokića - objašnjava izvor Kurira.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI