Nakon tragedije na setu

Baldwin prisustvovao komemoraciji Hutchins, sreo se s njenim suprugom i sinom

Hronika 24.10.21, 10:35h

Baldwin prisustvovao komemoraciji Hutchins, sreo se s njenim suprugom i sinom
Baldwin se nakon ovog tragičnog događaja oglasio i na Twitteru, navodeći da je shrvan zbog svega što se dogodilo te da je podrška suprugu i sinu ubijene Hutchins

 

Glumac Alec Baldwin prisustvovao je privatnom memorijalu za Halyinu Hutchins, direktoricu fotografije koju je slučajno ubio u četvrtak nakon što je pucao iz rekvizitnog pištolja koji je, prema svemu sudeći, greškom napunjen pravim mecima.

 

Baldwin je komemoraciji prisustvovao uz supruga i sina stradale Hutchins.

 

Ovaj posljednji oproštaj od mlade direktorice fotografije održan je u krugu prijatelja i porodice u Santa Feu u Novom Meksiku, piše New York Post.

 

Baldwin se nakon ovog tragičnog događaja oglasio i na Twitteru, navodeći da je shrvan zbog svega što se dogodilo te da je podrška suprugu i sinu ubijene Hutchins.

 

Izbezumljen je u više navrata tokom ispitivanja pitao zbog čega mu je dat pištolj s pravim mecima te da mu se to tokom karijere nikada nije desilo, stoji u policijskim izvještajima.

 

Podsjećamo da se sve ovo desilo na snimanju scene za film “Rust” u jednoj improvizovanoj crkvi u Santa Feu. Baldwinu je pištolj dao pomoćnik reditelja navodeći da je “hladan” što je podrazumijevalo da je siguran te da u njemu nema bojnih metaka.

 

Policija je istakla i to da pomoćnik režisera nije znao zapravo da su u pištolju pravi meci.

 

To je postalo jasno nažalost nakon što je Hutchins (42) ustrijeljena u grudi, a njen kolega reditelj Joel Souza (48) koji se nalazi iza nje je ranjen.

 

Souza je pregledan u bolnici, sanirana mu je povreda ramena i pušten je na kućno liječenje.

 

Snimanje filma je prekinuto na neodređeno vrijeme, a svi koji su se nalazili na setu šokirani su ovim događajem.

 

Optužnica nije podignuta ni protiv koga, a vrši se otvorena istraga kako bi se utvrdilo na koji način je rekvizitni pištolj bio napunjen pravim mecima.

 

Baldwin je glumio glavnu ulogu i bio koproducent na ovom filmu, a ranije su američki mediji izvijestili da je nekoliko snimatelja napustilo set samo par sati prije ovog incidenta jer su bili nezadovoljni uslovima rada i smještajem.


(N1, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI