DO 31. OKTOBRA

Ciklus slika 'Ono iz duše' izložen u Historijskom muzeju BiH

Kultura 22.10.21, 19:56h

Ciklus slika 'Ono iz duše' izložen u Historijskom muzeju BiH
Glavna koordinatorica kampanje “Triskelion” Ana Dominik Rodić istakla je da je Jasmin Pehlivanović akademski slikar koji je afirmisao svoj rad i u Americi i Danskoj, te da je umjetnik koji će svojim djelima dati na značaju kampanje “Triskelion”

 

 

 

 

Ciklus slika “Ono iz duše” izložen je u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u sklopu regionalne kampanje za mir pod nazivom “Triskelion”.


Glavna koordinatorica kampanje “Triskelion” Ana Dominik Rodić istakla je da je Jasmin Pehlivanović akademski slikar koji je afirmisao svoj rad i u Americi i Danskoj, te da je umjetnik koji će svojim djelima dati na značaju kampanje “Triskelion”.


- Svojim ciklusom otvorio je vrata mnogim kreativcima koji će biti spremni odgovoriti svojim postavkama i promocijama, poput njega, na apel humanosti da se očuva i zaštiti čovjekov život i duša u vremenu koje je svakim danom izazovnije - kazala je Dominik Rodić.


Kako je istakla, daljnji rad Asocijacije nevladinih organizacija regiona bit će usmjeren kroz kampanju “Triskelion”.


- Ovaj put smo uvidjeli da se mora javno progovoriti o preblemima pogoršanja mentalnog zdravlja generalno, u skladu sa činjenicom da je snažna podloga ovome nepoštivanje i zanemarivanje ljudskih prava. Jako smo zabrinuti i o situacijama pojačanog nasilja nad ljudima i životinjama. Pored ovih tema, ostajemo otvoreni za saradnju sa svim novinarima i medijskim kućama – kazala je  Dominik Rodić.


Kako je dodala, kampanju su podržali nezavisni aktivisti i volonteri, kao i zvaničnici vlade Španije.


Kroz kampanju je spremno prihvatanje i drugih organizacija, pravnih subjekata i osoba od javnog uticaja koji smatraju da imaju što ponuditi ili da imaju neke druge interese za učestvovanje.


Izložba će u Historijskom muzeju BiH biti postavljena do 31.oktobra.

 

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI